13 august 2022

Adoptă în mod responsabil!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prin decizia de a ajuta un câine, salvăm nu doar viaţa căţelului adoptat, ci în acelaşi timp asigurăm altui câine locul în adăpost şi şansa de a-şi găsi un cămin. În momentul de faţă, în Adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori, nr.11(fostă strada Vârful cu Dor, nr.5) se află aproximativ 160 de câini care aşteaptă o familie. Municipalitatea a respectat dreptul la viaţă a câinilor comunitari şi a aplicat decizii de menţinere a căţeilor în adăpost, după expirarea termenului legal.

Pentru a evita suprapopularea adăpostului, numărul câinilor luaţi de pe străzi este stabilit în funcţie de câte animale vor fi adoptate. Echipele serviciului de ecarisaj se află pe teren şi intervin în baza unui program prestabilit sau ori de câte ori este necesar pentru soluţionarea cazurilor de urgenţă. 47 de câini au fost capturaţi de pe străzile Constanţei.

Adopţia câinilor este gratuită, căţeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Ionuţ Rusu, viceprimarul municipiului Constanţa: ” Atunci când îţi alegi un căţel, îţi alegi un prieten, iar lucrul acesta nu poate fi cumpărat cu bani. Fiecare câine merită o şansă la viaţă. Avem nevoie şi de sprijinul dvs. pentru a schimba în bine cât mai repede viaţa acestor suflete nevinovate. Suferinţa acestor animale poate evitată dacă adoptăm în mod responsabil.”

Adopţia patrupedelor se poate face doar după ce au fost respectate mai multe condiţii:
a) prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;
b) dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;
c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;
d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Cei care doresc să adopte un câine pot vizita Adăpostul pentru animale abandonate sau pot obţine mai multe informaţii la numărul de telefon 0733.045.213.

Programul cu publicul al adăpostului este următorul:
– luni, marţi, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;
– joi – 09:30 – 17:30;
– sâmbătă şi duminică – închis.

Iubitorii de animale, care şi-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligaţia să-i îngrijească şi să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracţiune şi este sancţionat conform Ordonanţei de urgenţă nr. 155 din 21 noiembrie 2001.