13 august 2022

A homeless brown puppy with sad eyes is worth autumn on bench on the street

Distribuie pe rețelele tale sociale:

243 de căţei sunt în acest moment în Adăpostul pentru animale abandonate din Constanţa.

Facem un apel la iubitorii de animale să sprijine demersurile municipalităţii pentru a găsi un cămin căţeilor din adăpost. Fiecare suflet blănos merită să fie adoptat şi să aibă o familie.

Adopţia este gratuită şi reprezintă un gest nobil. Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor şi cum prietenii la nevoie se cunosc vă rugăm să-i ajutăm să-şi găsească drumul spre casă.

Prin fiecare adopţie care se realizează, se oferă o nouă şansă şi un loc în padoc altui animal abandonat care are nevoie de găzduire şi îngrijire de specialitate. Numărul de locuri este unul limitat, iar instituţionalizarea nu reprezintă o soluţie.

Căţeii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Primăria municipiului Constanţa încurajează adopţia responsabilă a câinilor comunitari şi se realizează doar după ce au fost respectate mai multe condiţii:
a)prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;
b)dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;
c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;
d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Persoanele interesate sunt aşteptate la Adăpostul de animale abandonate din municipiul Constanţa, strada Câmpul cu Flori, nr.11(fostă strada Vârful cu Dor, nr.5) sau pot obţine mai multe informaţii la numărul de telefon 0733.045.213.

Programul cu publicul este următorul:
– luni, marţi, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;
– joi – 09:30 – 17:30;
– sâmbătă şi duminică – închis.

De asemenea, facem un apel către persoanele care şi-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc să nu-l lase liber, din nou, pe străzi.

Acestea au obligaţia să-l îngrijească şi să respecte normele legale.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracţiune şi se sancţionează conform Ordonanţei de urgenţă nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Sursa foto: Pixabay