Publicat: 20 Iunie, 2017 - 15:28
Share

Grupul parlamentar al PSD a votat, la şedinţa de vot final a Camerei Deputaţilor, de marţi, 20 iunie, pentru adoptarea proiectului de Lege privind asigurarea calităţii în sistemul de sănătate, act normativ prin care se urmăreşte îmbunătăţirea îngrijirilor oferite pacienţilor din spitalele româneşti. 
Noua lege, iniţiată de deputaţi ai Grupului parlamentar al PSD, are ca obiect reglementarea activităţii Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, prin preluarea prevederilor din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, modificarea şi completarea acestora cu elementele necesare asigurării caracterului imparţial al activităţii acestei instituţii. Rolul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate este să determine asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului, prin modificarea culturii organizaţiilor din sănătate, standardizare, evaluarea serviciilor de sănătate şi acreditarea unităţilor medicale. 
    
Grupul parlamentar al PSD consideră că definirea calităţii serviciilor de sănătate şi a responsabilităţilor privind siguranţa pacientului, ca parte componentă de cea mai mare importanţă a sistemului sanitar românesc, este un pas esenţial în obţinerea stării de satisfacţie a pacienţilor şi îmbunătăţirea stării lor de sănătate.