10 august 2022

Adrian Câciu: România are un angajament de reducere a deficitului public, iar la primele şase luni are o scădere de 1,15 puncte procentuale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri că datele privind execuţia bugetară pe primele şase luni arată că efortul de consolidare fiscală ‘prinde concreteţe’.

„România are un angajament de reducere a deficitului public, având în vedere că este în procedura de deficit excesiv, iar la primele şase luni are o scădere de 1,15 puncte procentuale. Pe parte de colectare angajamentul este de creştere a colectării cu 0,5 puncte procentuale anual. La primele şase luni avem 0,6 puncte procentuale, iar acest trend trebuie menţinut şi întărit prin operaţionalizarea mai puternică a mecanismelor, care sunt non-incluzive, din punctul nostru de vedere, cu privire la mediul economic onest, adică e-Factura, Business to Business şi Radarul Mărfurilor, dar care ne aduc într-o zonă de onestitate, dacă vreţi, din perspectiva relaţiei contribuabil-stat”, a spus Adrian Câciu la începutul şedinţei de guvern.

Sursa foto Guvern