22 ianuarie 2022

Adrian Cioroianu va susţine conferinţa „Privind înainte cu teamă. Cea mai bună epocă din istoria noastră – şi cea care ne sperie cel mai mult”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Istoricul Adrian Cioroianu va susţine conferinţa cu titlul „Privind înainte cu teamă. Cea mai bună epocă din istoria noastră – şi cea care ne sperie cel mai mult”

Miercuri, 24 noiembrie, începând cu ora 18:00, va avea loc o nouă conferinţă organizată de Universitatea de Vest din Timişoara, sub genericul La UVT, Cultura este Capitală!

Istoricul Adrian Cioroianu va dialoga cu reputatul om de cultură timişorean Mircea Mihăieş în jurul unei teme cât se poate de actuale: Privind înainte cu teamă. Cea mai bună epocă din istoria noastră – şi cea care ne sperie cel mai mult.

Profesorul universitar Adrian Cioroianu este din septembrie manager interimar al Bibliotecii Naţionale a României. Autor, istoric, jurnalist, eseist şi om politic, a îndeplinit funcţia de ministru al afacerilor externe în Guvernul României (2007-2008), dar şi de ambasador al României pe lângă UNESCO. Profesor universitar la Facultatea de Istorie de la Universitatea Bucureşti, Adrian Cioroianu este autorul mai multor cărţi de istorie a României (şi în special de istorie a României comuniste), dar şi coautor de manuale de liceu.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a UVT: https://www.facebook.com/uvtromania