Publicat: 27 Noiembrie, 2020 - 12:34
Share

Selecţionerul Naţionalei de tineret a României discută vineri seară cu jurnalista TVR Dorina Florea despre competiţiile ce urmează pentru echipa de fotbal U21 a României şi despre parteneriatul semnat de Televiziunea Română şi Federaţia Română de Fotbal privind difuzarea exclusivă a meciurilor jucate de tinerii tricolori.

După ce situaţia incertă a anului 2020 a dat peste cap inclusiv competiţiile sportive la nivel mondial, anul viitor se anunţă unul cu activităţi intense în
domeniul fotbalistic. Naţionala de Fotbal U21 a României, antrenată de Adrian Mutu, va lupta la Campionatul European din Ungaria şi Slovenia, iar apoi în preliminariile pentru EURO 2023. Despre cum se pregătesc "tricolorii mici" pentru toate acestea, dar şi despre transmiterea în direct şi în exclusivitate de către TVR a meciurilor jucate de ei vorbeşte celebrul Adrian Mutu în rubrica "Tema zilei" din cadrul "Telejurnalului" TVR 1 de vineri, 27 noiembrie, la ora 20.00.

Cel puţin până la finalul anului 2022, toate meciurile disputate de Naţionala de tineret vor putea fi văzute la TVR. Egalul cu Danemarca a calificat echipa lui Adi Mutu la turneul final al EURO 2021 din Ungaria şi Slovenia. Astfel, sfârşitul lunii martie va aduce pentru Naţionala U21 meciurile din faza grupelor (24-31 martie 2021), iar o eventuală calificare mai departe va presupune fazele eliminatorii, la începutul verii (31 mai - 6 iunie 2021). Adversarii României la EURO 2021 îi vom afla pe 10 decembrie 2020, în urma tragerii la sorţi de la Nyon, la sediul UEFA.

De asemenea, în vară (23 iulie - 8 august 2021), urmărim tot la TVR evoluţia selecţionatei Under 23 pregătite de Mirel Rădoi la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo. Ediţia cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice de Vară ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, dar, din cauza pandemiei de coronavirus, a fost amânată pentru 2021, păstrându-şi, însă, denumirea de "Tokyo 2020".

Iar din toamna anului viitor, încep preliminariile pentru Campionatul European de Fotbal U21 EURO 2023. Zece meciuri, dintre care cinci disputate acasă, iar cinci în deplasare, pe care Naţionala tineret a României le va susţine în perioada 2021-2022, se văd, de asemenea, la TVR, conform parteneriatului recent încheiat cu Federaţia Română de Fotbal.

Microbiştii din ţară şi din Republica Moldova au, astfel, toate motivele să rămână conectaţi la programele Televiziunii Române. Vineri, la "Tema zilei", într-un dialog cu Dorina Florea, selecţionerul Adrian Mutu aduce informaţii în premieră şi exclusivitate despre jucătorii Naţionalei U21.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: