8 octombrie 2022

Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, la 79 de ani de la naştere

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 20 iulie 2022, Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba propun publicului o serie de momente dedicate scriitorului Adrian Păunescu, de la a cărui naştere se împlinesc 79 de ani. Acestea pot fi urmărite online, pe pagina de socializare a instituţiei, începând cu ora 11.00.

Recomandări de carte, medalion aniversar, informaţii despre viaţa şi opera celui considerat de către criticul literar Eugen Simion drept „ultimul mare poet social român”, toate vor fi disponibile pe pagina de Facebook a instituţiei.

De la ora 12.00, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, va avea loc momentul oficial al depunerii de flori, la bustul autorului, la care vă invităm să participaţi.

„Poetul stă pe un vulcan în continuă erupţie, e aruncat în slavă şi absorbit în viscerele de foc – o păpuşă în mâinile propriului temperament, care nu suferă decât de prea mult. Prea mult din orice – lipsuri ca şi însuşiri.(…)Păunescu s-a aruncat asupra poeziei cu dezlănţuirea cu care, de obicei, se dezleagă cuvintele încrucişate. În tren. Numai că el le încrucişează. Are în cap mii de rime, care cer versuri înapoia lor, precum lanţul spânzurătorii gâturi. Un prestidigitator în stare să-ţi scoată porumbelul şi din piatră seacă, fâlfâind.”, spunea Marin Sorescu despre autorul aniversat.

Daniela Stoia, bibliotecar

Sursa foto clujulcultural ro