Publicat: 26 Ianuarie, 2017 - 16:41
Share

 

MCV a fost un accesoriu al clauzei de salvgardare inclusa in Tratatul de aderare a Romaniei la UE, clauza a carei valabilitate a expirat la 1 ianuarie 2010. Dupa aceea MCV a ramas afacerea unui grup ocult format din reprezentantii unor cercuri de interese straine, tolerata prin lasitatea guvernelor Romaniei, incurajata cu vinovatie de presedintii Romaniei si exploatata de trinomul justitiar - populist care a capturat guvernarea Romaniei, scrie Adrian Severin.

Ulterior datei de 1 ianuarie 2010 rapoartele MCV nu mai au baza juridica si ca atare nici putere obligatorie. Ele pot fi doar un instrument de diversiune psiho-politica si de presiune partizana.

Guvernul Romaniei nu are obligatia de a le accepta. Dimpotriva, el are obligatia de a notifica Comisiei Europene caducitatea MCV si incetarea oricarei cooperari bazata pe el. Din partea romanilor opozitia fata de o asemenea atitudine inseamna tradare. Din partea UE , ar fi un abuz care poate fi reclamat la Curtea Europeana de Justitie si care oricum nu ar avea nici un efect legal, susține Adrian Severin.