Publicat: 16 Iulie, 2012 - 12:24
Share
Pentru o plângere penală de luare de mită "ajutat" de ziariştii englezi

Europarlamentarul PSD, Adrian Severin s-a prezentat în acestă dimineaţă la DNA. În urmă cu un an împotriva lui Adrian Severin, procurorii DNA au început urmarirea penală pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Procurorii DNA nu au precizat până în acest moment în ce calitate s-a prezentat Adrian Severin la DNA.

În 2011, reporterii de la Sunday Times au înregistrat o discuţie cu europarlamentarul PSD Adrian Severin, în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în care eurodeputatul vorbeşte despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană.

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi - un român, un sloven şi un austriac - să le plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat, a relatat atunci AFP. Adrian Severin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: "Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp". La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".

În urma solicitării DNA şi a Ministerului Justiţiei, Parlamentul European a dispus în 2011 ridicarea imunităţii lui Adrian Severin astfel că el a putut fi urmărit penal de DNA.