1 iulie 2022

Adrian Streinu-Cercel a avut o primă şedinţă cu reprezentantul Asociaţiei Românilor a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, Ioana Bianchi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Întrevederea preşedintelui Comisiei de sănătate, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel cu preşedintele pentru relaţii externe ARPIM, Ioana Bianchi

Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, a avut marţi, 20 aprilie a.c., o primă şedinţă cu reprezentantul Asociaţiei Românilor a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Ioana Bianchi, director pentru relaţii externe.

Reuniunea reprezintă debutul unei serii de întrevederi menite să articuleze o strategie de modificare a legislaţiei medicale, în sensul optimizării procesului de implementare adecvată a unui plan naţional de diagnostic precoce a cancerului. De asemenea, discuţiile s-au axat pe îmbunătăţirea semnificativă a calităţii îngrijirii medicale şi, mai ales, pe susţinerea implementării Strategiei farmaceutice europene într-un cadru adecvat ţării noastre.

Demersul acţiunii parlamentare se va centra, conform declaraţiilor prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, pe revizuirea legislaţiei privind medicamentele orfane (cele pentru boli rare) şi cele de uz pediatric, considerate nevoi medicale neacoperite, precum şi îndepărtarea factorilor care afectează accesul real la medicaţia adecvată.

În plus, sprijinirea evoluţiilor terapeutice şi tehnologice a devenit obiectiv strategic pentru activitatea parlamentară a Comisiei pentru sănătate din Senat, în aceeaşi măsură cu dezvoltarea resurselor umane în domeniul competenţelor în cancerologie.