Publicat: 24 Martie, 2019 - 13:00
Share
La Auditorium Pallady
Laura Badiu (Foto AMOS News)

 Auditorium Pallady, unul dintre cele mai moderne și mai funcționale edificii destinate manifestărilor publice, a găzduit lucrările Adunării Generale a Camerei Notarilor București.

 Din cei 647 membri ai acesteia au fost prezenți 443, în fața cărora Colegiului Director și-a prezentat raportul de activitate al ultimei perioade. Asistența a aprobat, practic în unanimitate, atât bugetul - echilibrat - de venituri și cheltuieli cât și celelalte rapoarte tehnice. Recunoscută (și invidiată) pentru coeziunea și disciplina sa, breasla notarială nu s-a cantonat nici de data aceastaîn zona discuțiilor sterile, preferând o abordare aplicată a problematicii specifice. Singurul capitol la care s-a decis, în locul unui vot în bloc, aprobarea în baza unore analize separate, pe caz, a fost acela al cererilor de asociere, o „portiță”  clasică pentru obținerea accesului fără examen în cea mai numeroasă cameră a Uniunii. Comentarii a suscitat și evocarea noilor intrări, între care ponderea acestui an o deține întărirea efectivelor cu magistrați pensionați de la Înalta Curte, în număr de 10, față de doar 3 absolvenți ai cursurilor Institutului Notarial. Dar, unde e lege nu e tocmeală a subliniat ideea președinta Camerei, Laura Badiu, recunoscând prioritatea unor prevederi legale incluse în regulamentele Înaltei Curți de Casație și Justiție, care oferă membrilor acesteia privilegiul de intrare în branșă fără examen. Aflat în sală -  nu la prezidiu - în calitatea sa de membru al Camerei, președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici Dumitru Viorel Mănescu a ținut să semnaleze asistenței faptul că la un recent simpozion pe tema Spălării Banilor, organizat cu sprijin de la Uniunea Europeană, colegi care, de bunăvoie și nesiliți de nimeni s-au  înscris, nu au catadicsit să și participe. Din fericire, absența acestora a fost acoperită de cursanții Institutului Notarial și de reprezentanți de la alte instituții interesate de subiect.

P.S. La Adunarea Generală participanții au avut privilegiul să lectureze o ediție specială a publicației „Buletin de București” editată de Cameră și scrisă de către o redacție constituită din tineri notari cu entuziasm și talent jurnalistic.

Tag-uri Institutii: