26 mai 2022

AEK Oradea a obţinut locul 2 la EMF Champions League, cea mai importantă competiţie inter-cluburi la nivel european

Distribuie pe rețelele tale sociale:

AEK Oradea, campioana României la minifotbal, a obţinut locul 2 la EMF Champions League, cea mai importantă competiţie inter-cluburi la nivel european. Competiţia, care a adunat la start cele mai bune 18 echipe din Europa, a avut loc între 2 şi 5 septembrie, la Misano în Italia.

Liga Campionilor la minifotbal, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Europene de Minifotbal, a ajuns la cea de-a cincea ediţie. Din primele 4 desfăşurate până în acest an, 3 au avut loc în Slovenia şi una în Italia. Tot Italia a găzduit şi ediţia din acest an, într-o locaţie diferită, Misano luând locul oraşului Riccione.

18 echipe s-au înscris la startul acestei ediţii iar jocurile s-au desfăşurat pe parcursul a patru zile, de pe 2 până pe 5 septembrie. România a fost reprezentată de două echipe, campioana naţională AEK Oradea şi vicecampioana, Chedra Tax Ploieşti. Aceste două echipe şi-au câştigat dreptul de participare prin performanţa obţinută în această vară la Campionatul Naţional de la Rm-Vâlcea (2-4 iulie), de la Arenele Traian.

Ambele echipe au depăşit faza grupelor fără prea mari emoţii, iar optimile de finală le-au adus în cale adversari puternici. în timp ce AEK Oradea a trecut de Ecolux (Republica Moldova), Chedra Tax a avut parte de ghinion în duelul cu TFT Edera Pardubice, campioana Cehiei. Adversarii au egalat pe final şi s-au impus la loteria loviturilor de departajare.

AEK şi-a ‘răzbunat’ compatrioţii în partida din sferturi cu Edera, câştigată tot la loviturile de la 7 metri, iar semifinala a adus o nouă victorie, cu Molde Progress, campioana Republicii Moldova.

Finala a constituit testul suprem pentru echipa lui Spirydon Baltsavias, contra campioanei europene din 2016 şi 2019, Mad Dogs Budapesta (Ungaria). Aceeaşi echipă învinsese campioana României în finala competiţiei, în urmă cu 2 ani la Riccione, pe Nova Vita Tg-Mureş, la loviturile de la 7 metri, 2-2 în timp regulamentar.

Ungurii au preluat repede conducerea partidei şi aveau 2-0 pe tabelă în primele 15 minute. AEK, care a transferat o serie de internaţionali români pentru această competiţie, a revenit în joc şi a egalat la 2 în minutul 32. Ungurii au mai înscris o dată pentru 3-2, dar campioana României a avut din nou forţa de a egala, cu 2 minute înaintea finalului.

Partida a mers la loviturile de la 7 metri, acolo unde Andrei Nemiţanu a avut şansa golului victoriei, dar a ratat. Seria loviturilor a continuat iar o nouă ratare, de această dată a lui Răzvan Fărcuţa, a dus trofeul din nou în vitrina celor de la Mad Dogs.

Din lotul celor de la AEK Oradea au făcut parte multiplii campioni europeni cu naţionala României, Mircea Popa sau Adrian Călugăreanu, precum şi alţi jucători cu nume în minifotbal: Dragan Paulevici, Andrei Nemiţanu sau Răzvan Plopeanu, toţi medaliaţi cu echipa naţională.

Portarul celor de la AEK, Răzvan Egri (21 de ani), a fost desemnat ‘Cel mai bun portar’ al competiţiei.

AEK Oradea – Mad Dogs Budapesta 3-3 (7-8 la penalty-uri)

Au marcat: Nemiţanu (min. 23), Ferik 32′, Popa 38′ / Hosszu 5′, Popa 14′ autogol, Samson 36′

Au înscris de la 7 metri: Plopeanu, Paulevici, Ferik, Andor, Balogh, Micaş, Călugăreanu / Kiprich, Rabold, Fekete, Bognar, Samson, Buki, Hosszu, Cseri.

Au ratat: Nemiţanu, Fărcuţa / Da Silva

AEK Oradea: Răzvan Egri – Mircea Popa, Adrian Micaş, Adrian Călugăreanu, Andrei Nemiţanu, Dragan Paulevici, Răzvan Fărcuţa, Bogdan Mintaş, Andrei Ferik, Răzvan Plopeanu, Cristi Andor, Marius Balogh, Adrian Iova.

Antrenor: Spiros Baltsavias.

Rezultate AEK Oradea, EMF Champions League, 2-5 septembrie, Misano, Italia

Grupa D
3-2 vs. RK Kafki Olomouc (Cehia) – goluri: Nemiţanu 2, Paulevici

0-0 vs. Todor Pet Bau (Ungaria)

Optimi de finală
2-0 vs. Ecolux (Rep. Moldova) – Călugăreanu, Ferik

Sferturi de finală
1-1 (3-2 la pen.) vs. TFT Edera Pardubice (Cehia) – Paulevici

Semifinale
2-0 vs. Mold Progress Durleşti (Rep. Moldova) – Paulevici 2

Finala
3-3 (7-8 la pen.) vs. Mad Dogs Budapesta (Ungaria) – Nemiţanu, Ferik, Popa

Pentru clubul AEK Oradea, fondat în 2003, anul 2021 a fost unul de graţie, titlul de campioană naţională şi cel de vicecampioană europeană reprezentând performanţe de excepţie.

Pentru minifotbalul românesc a fost cea de-a patra ediţie de Champions League cu cel puţin o echipă în finală. în 2018, finala s-a disputat chiar între două echipe româneşti.

Lot AEK Oradea pentru EMF Champions League:
Răzvan Egri, Cristian Andor, Marius Balogh, Răzvan Fărcuţa, Andrei Ferik, Adrian Iova, Adrian Micaş, Bogdan Mintaş, Dragan Paulevici, Adrian Călugăreanu, Mircea Popa, Andrei Nemiţanu şi Răzvan Plopeanu

Staff: Spyridon Baltsavias (preşedinte) şi Adrian Iova (delegat)

Lot jucători Chedra TAX Ploieşti pentru EMF Champions League:
Iulian Strelciuc, Nicolae Mălescu, Alexandru ştefan, Vladimir Butufei, Cristian Balcu, Andrei Ciobanu, Bogdan Minea, Ciprian Neacşu, Andrei Rusu, Ionuţ Herea, Alexandru Bobeică, Cristian Gavrilă, Georgian Condrea, Florin Pripu, Iulian Trandafir şi Dragoş Chelba.

Staff: Dragoş Chelba (antrenor) şi Aurel Chelba (manager).

Rezultate Chedra Tax Ploieşti, EMF Champions League, 2-5 septembrie, Misano, Italia

Grupa E
1-1 vs. Szilasi ES Baratai (Ungaria) – gol: Neacşu

2-2 vs. Molde Progress Durleşti (Rep. Moldova) – Bobeică şi Ciobanu

Optimi de finală
3-3 (5-6 la pen.) vs. TFT Edera Pardubice (Cehia) – Neacşu, Nedelcu şi Butufei

În competiţia rezervată jucătorilor trecuţi de vârsta de 40 de ani, EMF Masters Champions League, România a mai bifat o filă de poveste. Echipa MAV Glissando Timişoara, campioană europeană la acest nivel în 2017 la ediţia inaugurală, a reuşit să-şi recucerească titlul, ajuns la ultimele două ediţii în vitrina ruşilor de la Moscvich.

MAV Glissando s-a dovedit cea mai bună dintre cele 5 echipe participante, terminând competiţia cu 3 victorii şi un rezultat de egalitate. Din lotul celor de la MAV au făcut parte foştii campioni europeni cu echipa naţională a României: Dan Nicolae Costândana, Miroslav Nicolin şi Claudiu Dumitru, precum şi fostul jucător al celor de la Dinamo Bucureşti, Cristian Utfineanţ.

Rezultate MAV Glissando Timişoara, EMF Masters Champions League, 3-5 septembrie, Misano, Italia
3-0 vs. Bardejov (Slovacia)

3-2 vs. Super Club AS (Italia)

2-2 vs. Hashove Sofia (Bulgaria)

5-1 vs. Citron Martin (Slovacia)

Biroul de presă al Federaţiei de Minifotbal din România
Email: fmrpresa@gmail.com
www.campionateminifotbal.ro
https://www.facebook.com/MinifotbalRomania