27 mai 2022

AEP: Material video de informare privind votul la alegerile locale parţiale din 27 iunie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă  că pune la dispoziţia alegătorilor un clip video despre exercitarea dreptului de vot la alegerile locale parţiale din data de 27 iunie. În material se arată, între altele, că trebuie purtată masca de protecţie în secţiile de vot şi se va putea vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021.

Materialul video precizează că pentru exercitarea dreptului de vot în siguranţă trebuie purtată masca de protecţie în secţia de votare şi în localul de vot şi dezinfectate mâinile la intrare.

Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, după caz, numai pe baza unui act de identitate românesc valabil. Se poate vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021. Cetăţenii UE înscrişi în lista electorală complementară pot vota pe baza oricărui document valabil care le atestă identitatea, se precizează în clipul de informare.

Clipul video cuprinde şi informaţii privind modul în care se desfăşoară procedura de vot. Astfel,  în faţa operatorului de calculator, alegătorul își îndepărtează masca de protecţie pentru identificare, semnează  lista electorală, apoi preia, de la membrii secţiei de votare, buletinul de vot şi ştampila. După exercitarea dreptului de vot, restituie ştampila.

Materialul video poate fi vizionat pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook a Autorităţii Electorale Permanente.

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, transmite un apel către alegători să se informeze corect cu privire la exercitarea dreptului de vot la aceste alegeri şi să consulte paginile de internet ale Autorităţii: www.roaep.ro, https://partiale2021.roaep.ro/, canalul de YouTube şi pagina de Facebook.