AEP: Poşta a recepţionat 8.249 plicuri privind votul prin corespondenţă, livrate după expirarea termenului legal

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, până la data de 24 februarie 2021, C.N. Poşta Româna S.A. a recepţionat 8.249 plicuri privind votul prin corespondenţă, livrate după expirarea termenului legal, respectiv data de 3 decembrie 2020, ora 23:59.

Până la data de 12 februarie 2021, a fost înregistrată primirea, după termenul legal, a 7.091 plicuri exterioare ce conţin buletinele de vot ale alegătorilor români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.

După data de 12 februarie 2021, C.N. Poşta Româna S.A. a mai recepţionat 1.158 de plicuri livrate după expirarea termenului legal. Dintre acestea, 424 plicuri reprezintă plicuri ce conţin materialele electorale expediate de C.N. Poşta Româna S.A. către alegătorii români, dar care nu au fost recepţionate, iar 734 plicuri reprezintă plicuri exterioare expediate de alegători şi recepţionate de C.N. Poşta Româna S.A. după termenul legal.

Reamintim că, în cazul alegătorilor al căror plic nu a ajuns la biroul pentru votul prin corespondenţă competent până la data de 3 decembrie 2020, ora 23:59, termenul-limită potrivit legislaţiei în vigoare, AEP a transmis un e-mail prin care aceştia erau informaţi că se pot deplasa la cea mai apropiată secţie de votare din ţara de reşedinţă sau de domiciliu, pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *