Publicat: 22 Septembrie, 2013 - 18:50
După care urmează (doar pentru puţin timp) temperaturi până la 27 grade în sud

În Munţii Făgăraş a venit iarna. În zona Bâlea Lac, temperaturile au coborât sub 0 grade Celsius, iar stratul de zăpadă măsoară 4 centimetri.

Luni, regimul termic se menţine uşor sub cel normal pentru ultima decadă a lunii septembrie. Înnorările se vor accentua treptat în jumătatea nordică a ţării şi, mai ales spre seară, local, va ploua. În celelalte zone cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie este redusă. Vântul se va intensifica în toate regiunile, dar vitezele cele mai mari le va avea la munte şi în sud-vest.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade la Miercurea Ciuc şi la Suceava şi 24 de grade la Giurgiu, în Lunca Dunării.

Luni, în Bucureşti, valori termice puţin sub normalele perioadei. Cerul va fi temporar noros pe timpul zilei. Vântul va sufla cu unele intensificări, când şi când. 10-12 grade dimineaţa şi 22 de grade la prânz în Bucureşti. Continuă seria de dimineţi reci cu ziua de marţi. De dimineaţă, cerul va fi temporar noros şi va mai ploua slab, pe arii restrânse la munte şi cu totul izolat în restul teritoriului, apoi iese soarele în condiţii de cer variabil. Vântul se va simţi în majoritatea regiunilor, dar cel mai puternic va fi la munte şi în sud-vestul şi nord-estul ţării. Maximele vor fi cuprinse între 13-14 grade în depresiunile transilvane şi 24 de grade în sudul extrem, la Alexandria şi Giurgiu. În capitală, rece pentru ultima decadă a lunii septembrie, mai ales dimineaţă. Temperatura maximă va fi tot în jur de 22-23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări trecătoare.

Atât astăzi cât şi încă două zile din săptămâna viitoare, partea de est a continentului, inclusiv teritoriul ţării noastre, se menţine sub influenţa unor mase de aer rece de origine polară. În aceste condiţii regimul termic râmâne sub cel normal pentru această perioadă; soarele nu este foarte generos, mai plouă slab mai ales în jumatatea de nord si vântul este alert in special in partea de est a tarii. Crestele montane au parte de lapoviţa şi chiar ninsoare.

Dupa acest interval vremea incepe sa se incalzeasca. Masele de aer cald din vestul continentului, reprezentate de culorile oranj si rosu, înaintează şi spre ţara noastră. Acest proces de incalzire aduce regimul termic in limite normale sau chiar deasupra, pentru Cimpia de Vest si Cimpia Romana unde vor fi maxime de 26-29 de grade. Dar va fi scurt, sfârsitul de saptamina va fi din nou in racire.