26 iunie 2022

Aeroportul Iaşi demarează procedura de acreditare a transportatorilor de persoane în regim de taxi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

LICITAŢIE DE ACREDITARE A TRANSPORTATORILOR ÎN REGIM DE TAXI LA AEROPORT

R.A. Aeroportul Iaşi demarează procedura de acreditare a transportatorilor de persoane în regim de taxi, care îşi desfăşoară activitatea în zona aerogării. Licitaţia privind autorizarea se desfăşoară în perioada 26 ianuarie – 18 februarie 2022, la sediul R.A. Aeroportul Iaşi. Cei interesaţi îşi pot depune ofertele de participare la licitaţie începând de astăzi, termenul limită fiind 10 februarie 2022.

În intervalul 27 ianuarie – 11 februarie 2022 vor fi evaluate şi analizate ofertele depuse, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 14 februarie 2022, pe site-ul instituţiei: www.aeroport-iasi.ro. Contestaţiile se fac în termen de 1 zi lucrătoare de la data publicării rezultatelor.

Participanţii la licitaţie trebuie să îndeplinească, printre altele, condiţii impuse
în Regulamentul de taxi, ce va fi aplicat de luna viitoare:
– Autovehiculul deţine un portbagaj cu o capacitate minimă liberă de 500 l
– Autovehiculul este echipat cu dotările standard vizibile de la distanţă şi casetă cu lampă Taxi
– Autovehiculul este dotat cu instalaţie de aer condiţionat/climatizare/încălzire, funcţională
– Anul de fabricaţie al autoturismului taxi să fie de cel mult 10 ani
– Autovehiculul este în stare tehnică şi estetică bună
– Autovehiculul să deţină POS funcţional pentru plată cu cardul.

Anunţul cu toate informaţiile privind desfăşurarea procedurii de licitaţie şi condiţiile de participare este afişat pe site-ul regiei, la Secţiunea Noutăţi – https://www.aeroport-iasi.ro/noutati, unde poate fi consultat şi Regulamentul privind activităţile de transport persoane în regim de taxi la aeroport.

Conform regulamentului de taxi, în urma desemnării participanţilor autorizaţi, activitatea de taximetrie în zona aeroportului va putea fi realizată doar în baza unor „permise de acces auto” pentru maşinile de taxi şi „permise de identificare şi acces” pentru şoferii acestora. Orice abatere de la regulament va fi sancţionată prin suspendarea sau anularea permisului, în funcţie de gravitatea acesteia. Taxa lunară a permisului pentru o maşină are o valoare de 250 de lei.

Regulamentul de taxi este elaborat în conformitate cu prevederii Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi la şi de la aeroporturi, având drept scop implementarea şi aplicarea procedurilor şi responsabilităţilor în vederea asigurării cadrului optim de desfăşurare a acestui tip de activitate, un cadru legal şi controlat.