19 ianuarie 2022

Aeroportul Internaţional Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu susţin activitatea sportivă de karting la nivel local

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Aeroportul Internaţional Sibiu, alături de Consiliul Judeţean Sibiu, a acceptat cu entuziasm propunerea lansată de Clubul ROADRUNNER RACING TEAM din Sibiu de a organiza în data de 24 iunie 2021 o acţiune inedită la aeroport, respectiv simularea unui circuit de karting.

Infrastructura specific aeroportuară, respectiv dimensiunile pistei aproximativ egale cu cele necesare amenajării unui circuit pentru curse de karting, a oferit aeroportului posibilitatea de a răspunde favorabil acestei iniţiative, făcând astfel front comun pentru atragerea atenţiei asupra importanţei susţinerii activităţii sportive de karting – cel mai cunoscut sport cu motor.

Pornind de la convingerea că sportul joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă, încurajarea activităţii sportive de karting în aer liber aduce avantaje pe planuri multiple, începând de la menţinerea sănătăţii şi până la dezvoltarea spiritului competiţional, dezvoltarea reflexelor şi a aptitudinilor specifice condusului, creşterea nivelului de încredere, precum şi trăirea de senzaţii unice de adrenalină într-un mediu sigur.

„Prin această acţiune ne-am dorit să aducem în atenţia autorităţilor din judeţul Sibiu importanţa construirii unui Circuit de karting – Centru de atracţie motorsport – în Sibiu, care cu siguranţă ar fi benefic pentru judeţul nostru, pentru turism, dar şi pentru comunitatea locală dornică de practicarea acestui sport. Astfel, toţi cei interesaţi să performeze în acest domeniu, cu precădere tinerii, îşi pot vărsa adrenalina în competiţii de profil, dovedindu-şi calităţile de pilot într-un cadru organizat şi evitând astfel accidentele. În plus, kartingul este un sport care dezvoltă reflexe şi aptitudini specifice condusului, implică responsabilizarea tinerilor, care, prin disciplina acestei alternative de petrecere a timpului, vor învăţa să fie mai atenţi şi vor fi mai informaţi cu privire la eventuale riscuri de pe şoselele din România.

Mai mult, avem convingerea că existenţa unui circuit performant de karting la Sibiu ar veni la pachet cu atragerea unui număr mai mare de turişti la nivel local şi ar face posibilă organizarea de competiţii internaţionale, cu atât mai mult cu cât în zona Sibiului există structuri de cazare, iar aeroportul din Sibiu este o poartă importantă de acces în regiune, care ar permite participarea sportivilor, inclusiv din afara ţării.

Dorim să mulţumim reprezentanţilor Consiliului Judeţean Sibiu şi Aeroportului Internaţional Sibiu pentru deschiderea arătată iniţiativei noastre de a experimenta într-un cadru atipic acest tip de sport şi că au rezonat, totodată, cu necesitatea dezvoltării unei infrastructuri adecvate pentru acest tip de activitate sportivă, care să ofere posibilitatea piloţilor să se antreneze aici, la Sibiu.”, a declarat Anca Nicoară, Director Executiv Clubul ROADRUNNER RACING TEAM din Sibiu.

„Ne bucură astfel de iniţiative şi ne exprimăm convingerea că acest segment al activităţii sportive poate fi exploatat şi valorificat şi la nivelul judeţului nostru, în condiţiile în care Sibiul este reprezentat prin performanţa tinerilor sportivi la competiţii internaţionale. Suntem mereu deschişi propunerilor şi experienţelor viabile, care se pot concretiza în dezvoltarea unor proiecte care să aducă un plus de valoare regiunii noastre.”, a declarat Vlad-Alexandru Vasiu, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

„Acest eveniment demonstrativ aduce în prim-plan sportul cu motor, care se adresează unui segment important de consumatori, atât la nivel profesionist, cât şi la nivel de amatori. Aeroportul Internaţional Sibiu susţine orice activitate care poate conduce la creşterea vizibilităţii şi atractivităţii regiunii noastre, care, în final, se transpune în creşterea numărului de turişti care vizitează sudul Transilvaniei şi, implicit, a numărului de pasageri care beneficiază de serviciile noastre.”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului Internaţional Sibiu.

AEROPORTUL INTERNAŢIONAL SIBIU R.A.

Website: www.sibiuairport.ro
Facebook: www.facebook.com/sbzairport
Twitter: www.twitter.com/sbzairport
Instagram: www.instagram.com/sbzairport