Publicat: 5 Ianuarie, 2014 - 18:25
Share

Traficul aerian pe Aeroportul John Fitzgerald Kennedy (JFK) de la New York era temporar închis duminică dimineața, din cauza unor ploi înghețate și ninsorii care au antrenat ieșirea de pe pistă a unui avion, au anunțat autoritățile, relatează AFP.

Aeroportul a fost închis la ora locală 8.32 (15.32, ora României), pentru a permite deszăpezirea pistelor. Redeschiderea era prevăzută pentru ora locală 11.30 (18.30, ora României), potrivit Administrației Aviației Civile (FAA) și Autorității Aeroportuare, care gestionează aeroportul newyorkez.

Închiderea pistelor a fost dispusă după aterizarea unui avion aparținând companiei Delta Airlines, venind de la Toronto (Canada), care a alunecat și a lovit o baliză în timp ce se afla pe o cale de acces către piste. Incidentul nu s-a soldat cu vreun rănit în rândul celor 35 de persoane de la bord, potrivit postului ABC.

Întârzierile la decolare de pe aeroport, unul dintre cele mai importante din Statele Unite, depășeau o oră și 45 de minute cu puțin înainte de ora locală 10.00 (17.00, ora României), iar 15 zboruri au fost anulate, potrivit site-ului flightaware. com, specializat în urmărirea traficului aerian.

Pe alte aeroporturi din împrejurimi se înregistrau, de asemenea, întârzieri, de 28 de minute în medie pe La Guardia și de 38 de minute în medie la Newark, în New Jersey.

De asemenea, aeroportul de la Philadelphia înregistra întârzieri în medie de două ore, la sosire, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit FAA.