Publicat: 29 Iunie, 2018 - 20:30

Aeroportul de pe insula indoneziană Bali a fost redeschis vineri, după ce erupția vulcanică de joi a provocat închiderea temporară a aeroportului și anularea a peste 300 de zboruri, relatează Reuters.

Erupția vulcanului Mount Agung a creat un nor de cenușă de peste doi kilometri înălțime, lucru care a cauzat inițial anularea mai multor zboruri, apoi închiderea temporară a aeroportului.

O sută cincisprezece zboruri internaționale și 203 zboruri interne au fost anulate joi, afectând peste 27.000 de călători.

„Monitorizăm atent erupția. Este posibil să închidem iar aeroportul dacă norul de cenușă afectează siguranța zborurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Companiile aeriene au decis să anuleze joi zborurile deoarece cenușa vulcanică din aer ar putea să deterioreze motoarele aeronavelor, să înfunde sistemele de răcire și să reducă vizibilitatea.

Mount Agung, un vulcan activ din partea de nord-est a insulei Bali, erupe în continuu de la finalul anului trecut. În luna decembrie, o erupție a cauzat închiderea aeroportului.

Insula Bali din Indonezia este o destinație turistică populară, renumită pentru templele și plajele sale.

Tag-uri Geo: