Publicat: 6 Aprilie, 2012 - 08:46
Share

Zeci de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de modul în care a fost privatizată compania Cuprumin. Protestatarii consideră că vânzarea companiei dezavantajează statul român şi provoacă pagube însemnate  economiei naţionale. Autorităţile sustin, însă, că era absolut necesară privatizarea companiei Cuprumin.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie semnat contractul de vânzare a societăţii către firma canadiană Roman Copper.

Protestatarii susțin că valoarea de vânzare a companiei Cuprumin este foarte mică în comparaţie cu resursele de subsol, a căror valoare este estimată la 13-14 miliarde euro.

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că o investiţie din partea statului pentru revitalizarea Cuprumin ar fi creat un deficit enorm.

Dorin Gaman, director in Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri, in cadrul conferintei Focus Eneregetic de Joi a dezvăluit ca pretul de privatizare a fost stabilit doar prin evaluarea valorii activelor Cupru Min, nu si a valorii zacamintelor. Oficialul a recunoscut ca valoarea zacamintelor de cupru se ridica la peste 13-14 miliarde de euro. Firma canadiana Roman Copper Corp. a castigat licitatia pentru preluarea Cupru Min Abrud la pretul de doar 200,77 milioane euro.