Publicat: 16 August, 2013 - 17:38
Share

Fleet Management Services (FMS), unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa serviciilor de management de flote auto şi leasing operaţional din România a înregistrat, în primul semestru al anului 2013, o creştere a cifrei de afaceri cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, compania a încheiat contracte de peste 8,3 milioane de lei, faţă de 7,1 milioane de lei, înregistrate în primele şase luni ale anului 2012.

Contextul economic dificil, limitarea la nivel legislativ a deductibilităţii cu amortizarea autovehiculelor, dar şi lipsa fiscalizării în sfera de TVA şi impozit pe profit a activităţilor de import şi vânzare de maşini second hand efectuate de către persoane fizice cu scop comercial au afectat puternic vânzările de autovehicule noi în România, în prima jumătate a acestui an.

FMS justifică evoluţia pozitivă a cifrei de afaceri prin calitatea serviciilor de leasing operaţional pe care compania le oferă clienţilor săi, activitate ce a fost motorul dezvoltării afacerilor în această perioadă, înregistrând o creştere de 25% faţă de perioada similară a anului trecut. Această performanţă a avut loc în ciuda dinamicii pieţei, caracterizată pe de o parte de o cerere în stagnare (piaţa leasing-ului operaţional în România a crescut cu mai puţin de 1% în semestrul I 2013, faţă de semestrul I 2012), iar pe de altă parte de o intensificare puternică a concurenţei.

“Calitatea serviciilor FMS şi numele pe care ni l-am creat la nivelul pieţei profesioniştilor în domeniul auto, ne-au ajutat mult în această perioadă în câştigarea de noi clienţi. Astfel, la sfârşitul primelor 6 luni din 2013, FMS avea în management şi leasing operaţional o flota de peste 2700 autovehicule, fapt ce ne-a situat între principalii jucători din acest sector de activitate” susţine Daniel Ivan, Director General al FMS.


FMS este primul prestator profesionist de servicii de închiriere auto pe termen lung şi administrare de flote auto din România, cu sistem de management al calitătii certificat ISO 9001 : 2008. Având mai mult de 8 ani de prezenţă pe piaţa din România, compania oferă servicii de leasing operaţional şi management de flote auto unui portofoliu de peste 80 de clienţi, în general mari companii internaţionale sau locale, din domenii precum energie, servicii financiar-bancare, telecomunicaţii, industria farmaceutică, industria alimentară, industria auto, materiale de construcţii, retail, logistică, etc.

FMS asigură acoperire naţională a serviciilor sale de management flote auto şi leasing operaţional, dispunând, pe lângă vasta reţea de parteneri la nivel naţional, de propriul personal operativ specializat, în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi.