21 octombrie 2021

Afacerile rezultate din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Afacerile rezultate din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut, în primele cinci luni ale anului, cu două cifre, atât ca serie brută (+14,2%), cât şi ca serie ajustată (+12,9%), comparativ cu intervalul similar din 2020,arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada 1 ianuarie – 31 mai 2021, ca serie brută, s-au consemnat rezultate pozitive în: activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+25,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+21,8%), activităţile de transporturi (+14,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,3%) şi activităţile de comunicaţii (+6,8%).

De asemenea, raportat la intervalul de referinţă, în termeni nominali, ca serie ajustată, cifra de afaceri s-a majorat pe ansamblu cu 12,9%.

În luna mai 2021 vs mai 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, a crescut cu 29,9%, datorită activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+58,4%), activităţilor de transporturi (+39%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+28,8%), activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+26,1%) şi din activităţile de comunicaţii (+9,5%).

Totodată, afacerile din acelaşi tip de servicii au consemnat un salt de 30,9%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.