Publicat: 7 August, 2015 - 21:16

Afaceristul turc Abdulah Atas, arestat după ce, duminică noapte, a intrat cu maşina într-un poliţist rutier, în Capitală, a fost dus, vineri, din Spitalul Penitenciar Rahova, în Arestul Central al Capitalei, potrivit unor surse din Poliţie.

 După ce a fost arestat, luni, Atas a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, fiind rănit în urma accidentului.

El îşi va petrece următoarea perioadă de arest preventiv în Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

 

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost adus, joi, la Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru audieri. El se deplasa singur, dar mai avea bandaje pe faţă.

Luni, Atas a fost externat din Spitalul Floreasca, unde a primit îngrijiri după accident, şi dus la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său duminică noapte.

Abdullah Atas a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Procurorii arată în referatul prin care au cerut arestarea omul de afaceri turc că acesta gonea cu nu mai puţin de 200 de kilometri la oră şi că a făcut viraje bruşte ca să scape de poliţişti. 
Mai mult, doi dintre oamenii legii au sărit din faţa maşinii când au văzut că turcul nu are nicio intenţie de a încetini maşina, iar un al treilea, cel aflat acum în comă la Spitalul Floreasca, a reuşit să se salveze doar sărind pe capota autoturismului. I-a cerut apoi prin semne disperate şoferului să oprească, însă nici vorbă de aşa ceva.

Poliţistul a fost apoi aruncat 10 metri de pe capota maşinii şi a fost rănit foarte grav. În afară de cele două maşini de poliţie care au pornit în urmărirea turcului, şi un şofer oprit la filtru a ajutat la blocarea vitezomanului, care a ajuns în cele din urmă cu autoturismul într-un gard. Martorii susţin că Mohamed Abdulah Atash mirosea puternic a alcool când a fost prins de oamenii legii.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea cere printr-un proiect de lege pedepse mai mari pentru agresiunile împotriva poliţiştilor, jandarmilor sau magistraţilor.