20 ianuarie 2022

Afgani opriţi din drumul ilegal către Germania

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, în trei autoturisme, 11 cetăţeni afgani, care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trecere ilegal frontiera şi de a ajunge în Germania.

În data de 01.03.2021, în jurul orei 23.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare împreună cu colegii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Petea şi în cooperare cu reprezentanţi ai Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 23.20, colegii noştri au oprit pentru control, pe direcţia localităţii Peleş, judeţul Satu Mare, la aproximativ 50 de metri faţa de linia de frontiera cu Ungaria, trei autoturisme conduse de către trei cetăţeni români.

În interiorul mijloacelor de transport au fost descoperite 11 persoane de origine asiatică, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestora la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei 11 cetăţeni străini sunt afgani, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani. Toate persoanele erau solicitante de azil în România şi intenţionau să ajungă în Germania.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând la ca finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.