Publicat: 4 Iulie, 2019 - 12:20
Share
aplicabilă sistemului de management anti-mită

Directorul General al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a primit la începutul acestei luni certificatul de conformitate a sistemului de management anti-mită cu standardul internaţional ISO 37001:2016 din partea lui Alessandro ROMEI, EMEA Senior Director la RINA SIMTEX - organismul de certificare pentru acest standard de calitate. 

'Suntem prima instituţie publică din România care obţine această certificare importantă  a sistemului de management ISO 37001 din partea RINA SIMTEX, fiind un standard de referinţă care asigură un set de bune practici cunoscute atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Sistemul de management implementat la nivelul Agenţiei, care ne-a permis obţinerea acestui standard de calitate a actului administrativ, are ca principal obiectiv scăderea continuă a riscurilor de mituire, atât în cadrul instituţiei, cât şi în raport cu colaboratorii săi. În acest sens, sistemul încurajează şi promovează o cultură instituţională adecvată, menită să descurajeze orice potenţiale fapte de mituire şi instituie un set de reguli şi criterii anti-corupţie care să fie respectate în toate activităţile în care este implicată Agenţia. Am dorit să obţinem acest certificat pentru a adăuga încă un aspect pozitiv în construcţia unui parteneriat de încredere cu beneficiarii noştri. Consecinţa directă a dobândirii acestui certificat este creşterea încrederii partenerilor în Agenţie, inclusiv a organismelor europene', a menţionat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

În acest sens, conducerea AFIR şi-a reafirmat angajamentul său pentru îmbunătăţirea continuă a eficacităţii sistemului de management, având ca obiectiv principal prevenirea şi combaterea practicilor de mituire.

ISO 37001 oferă direcţii importante pentru organizaţii, fiind conceput pentru a ajuta organizaţiile să prevină, să detecteze şi să răspundă proceselor de corupţie, respectând în acelaşi timp actele normative incidente în domeniu. Măsurile impuse de ISO 37001 pot fi integrate cu procesele şi controalele existente, iar standardul urmăreşte structura comună la nivel înalt, cerută de standardele sistemului de management ISO. 
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: