31 Aug 2017 - 23:59

Luni, 4 septembrie 2017 

10:00 - Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România organizează conferinţa de presă 

La sediul CNIPMMR din Piaţa Valter Mărăcineanu nr. 1-3, intrarea 1, etaj 1, sala Protocol.

În cadrul conferinţei vor fi abordate următoarele subiecte:

1. Poziția CNIPMMR referitoare la Ordonanța privind plata defalcată a TVA                                  

Prezintă: Florin Jianu
 
2. CNIPMMR solicită înființarea Institutului de Export în parteneriat public-privat 

Prezintă: Liviu Rogojinaru
 
3. Poziția CNIPMMR privind Ordonanța pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu prevederi privind creșterea accizelor

Prezintă: Florin Jianu

* În perioada 1 iulie – 17 septembrie 2017, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este organizată expoziția de fluturi tropicali vii – „Culorile prin aripi”.

De sâmbătă 1 iulie, fluturii își iau zborul la Muzeul Antipa! Expoziția noastră estivală, localizată în sera din grădina muzeului vă invită să admirați specii remarcabile de fluturi, printre care „Fluturele cap-de-bufniţă de bananier” (Caligo eurilochus), „Împăratul” (Morpho peleides) sau „Fluturele coada rândunicii de smarald” (Papilio palinurus). Vizitatorii expoziției pot fi martorii unor momente unice, cum ar fi „nașterea” unor fluturi, asistând la momentul în care adulții părăsesc învelișul nimfei și își întind aripile pentru prima dată.

„Expoziția „Culorile prin aripi” organizată de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă vizitatorilor noștri posibilitatea de a admira senzaționalii fluturi tropicali originari din Asia, Africa sau America de Sud, de a le urmări zborul delicat sau de a le observa cu mare atenție comportamentul! Prin această expoziție avem șansa de a evada, chiar dacă pentru scurt timp, într-un paradis tropical, populat de numeroși fluturi multicolori” ne declară dr. Luis Ovidiu Popa, directorul general al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Expoziția „Culorile prind aripi” reprezintă o modalitate inedită de a cunoaște îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant, admirând totodată bogăția de forme și culori atât de caracteristică fluturilor diurni din zonele tropicale. Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziției nu este amenințată cu dispariția, frumusețea și fragilitatea exponatelor vii ne vor atrage atenția asupra necesității conservării acestor insecte delicate prin măsuri specifice.

Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari şi de 12 lei pentru adulți. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani au accesul gratuit în expoziție.

Muzeul vine în întâmpinarea publicului cu o ofertă avantajoasă: cumpărând biletul comun în valoare de 15 lei pentru copii, studenți și pensionari și 20 lei pentru adulți, puteți vizita ambele expozițiile temporare „Culorile prind aripi” și „Venin – Frumuseți de neatins”. 

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Accesul vizitatorilor în expoziție este permis doar până la ora 17.30.

* Calea Victoriei redevine pietonală, 2 - 3 septembrie

Ateliere de creație 
Teatru pentru copii
Bătaia cu flori
Cinematograf în aer liber
Portretiști
Muzicieni stradali
Expoziție de fotografie
Mimi și lustragii

Intrare liberă

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează cea de-a treia ediție a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei” pe 2 și 3 septembrie, care își propune să readucă pe una dintre cele mai importante străzi din centrul orașului atmosfera Bucureștiului interbelic. 
 
Astfel, pe segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, Calea Victoriei va redeveni pietonală, cu un traseu special, presărat cu activități celebre de odinioară, care animau faimoasa stradă în perioada în care Bucureștiul purta titulatura de „micul Paris”.

Animatori pe picioroange, portretiști și caricaturiști, defilarea cu monocicluri, mimi, lustragii, muzicieni stradali, cinematograf în aer liber, ateliere de creație, ateliere de caligrafie, teatru pentru copii, expoziție de fotografie, tradiționala „Bătaie cu flori”, alături de produse și preparate culinare diverse, sunt doar câteva dintre atracțiile pe care bucureștenii le vor putea descoperi în cele două zile de sărbătoare din Capitală.

Calea Victoriei, dominată de unele dintre cele mai frumoase clădiri din București, este un punct de reper și pentru arta și istoria românească prin numărul muzeelor aflate pe traseul acesteia. Astfel, pe 2 și 3 septembrie, pe Calea Victoriei vor putea fi vizitate și cele trei muzee, care vor avea un program prelungit pe parcursul evenimentului, după cum urmează: Muzeul Municipiului București - Casa Filipescu-Cesianu, intervalul 10:00 – 21:00; Muzeul Național „George Enescu”, în intervalul 10:00 – 20:00; Muzeul Național de Artă al României, în intervalul 9:00 – 21:00.

Manifestările artistice stradale au reprezentat în perioada interbelică un motiv de distracție și destindere, Calea Victoriei fiind un loc preferat de promenadă al bucureștenilor, în care aceștia alegeau să își petreacă o bună parte din timpul liber.

Unul dintre obiceiurile îndrăgite în acea perioadă este reprezentat de renumita „Bătaie cu flori”, ce datează încă din anul 1890, care va fi reconstituită și anul acesta, pe  2 septembrie, de la ora 18:00, pe Calea Victoriei, moment la care cei prezenți sunt invitați să participe pentru a duce mai departe frumoasa tradiție.

Ajuns la cea de-a treia ediție, evenimentul s-a bucurat în lunile aprilie și iunie de un mare succes printre bucureșteni, dar și printre turiștii ajunși în Capitală, care s-au adunat într-un număr impresionat pe Calea Victoriei, pentru a descoperi activitățile artistice stradale.
În acest weekend, pe 2 și 3 septembrie, între orele 10:00 – 21:00, vă invităm să redescoperim împreună, la pas, atmosfera orașului de altădată, pe aceeași Calea Victoriei!

Accesul la toate activitățile din cadrul evenimentului este gratuit.

Duminică, 3 septembrie

* Porți deschise în prima duminică din septembrie
 
„Muzeul Subiectiv al Locuirii" e primul spectacol invitat în cadrul seriei CNDB Domol! 

Duminică, 3 septembrie, de la ora 19.00, prima „aripă" a proiectului La BOMBA Studios Rahova-Uranus se deschide în foaierul sălii Stere Popescu, unde șapte femei povestesc despre experiența evacuărilor organizate de autorități în comunitățile lor.
 
După spectacol și discuțiile cu publicul, protagonistele Elena Radu, Nicoleta Vișan, Cornelia Ioniță, Claudia Moldoveanu, Alexandrina Fieraru, Cristina Eremia și Gabriela Dumitru vă așteaptă cu un playlist special la dansuri mai mult sau mai puțin domoale în foaierul și curtea sălii Stere Popescu!
 
Premieră națională în cadrul BIDFF

Sharon Fridman, celebrul coregraf israelian stabilit în Spania, este invitatul special al celei de-a treia ediții a Bucharest International Dance Film Festival (7-10 septembrie 2017), singurul festival autohton de film de dans experimental.
 
Prezent pentru prima oară în România, Fridman aduce pe scena CNDB spectacolul care l-a consacrat – „Cădere liberă”/„Free Fall”/„Caida Libre”. Evenimentul va avea loc în închiderea BIDFF 2017, pe 10 septembrie, ora 19:30, la sala Stere Popescu.

Format: 

Rubrici: 

Topic: