Share
18 Iul 2014 - 23:59

09.00 - "Another Language" (Cu alte cUVinte...) al artistei Ana Ştefania Andronic (BUZU) 

La Galeriile Grand-Marriott
   
Un foarte interesant experiment artistic oferă iubitorilor artelor plastice Galeriile Grand până la mijlocul lunii august

10:00 - Expoziţie de fluturi tropicali vii 
 
Locatia: Muzeul Naţional Grigore Antipa, Bucureşti
   
Până pe 31 August 2014, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită publicul la expoziţia de fluturi tropicali, vii, cu tema „Lumea fluturilor”.

Preţurile biletelor sunt de 10 ron/copil/student/pensionar şi 12 ron/adult. Copiii cu vârste mai mici de 2 ani au gratuitate.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 20.00.

Sâmbătă, 19 iulie

9.00-16.00 - La Câmpia Turzii, militarii de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” vor organiza Ziua Porţilor Deschise

În programul evenimentului sunt incluse expoziţii statice cu tehnică militară, lansări de paraşutişti şi zboruri demonstrative cu aeronave MiG-21 LanceR, IAK-52, elicoptere IAR-330, SOCAT, IAR-316 B, din dotarea Forţelor Aeriene Române, avioane CF-18 Hornet ale Forţelor Regale Aeriene Canadiene, precum şi aeronave ale Aeroclubului României.

10.00 - Eveniment organizat cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră Române
 
În Parcul Herăstrău 

În contextul sărbătoririi a 150 de ani de existenţă instituţională, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră organizează un eveniment în aer liber, dedicat publicului larg.

Evenimentul, organizat cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră Române, este desfăşurat cu sprijinul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti şi va include:
-  expoziţie de tehnică de mobilitate terestră (autospeciale dotate cu aparatură de termoviziune, maşini de teren şi A.T.V.-uri) şi navală (ambarcaţiuni de patrulare) folosită de poliţiştii de frontieră în cadrul misiunilor de supraveghere;
-  muzică de fanfară şi spectacol folcloric al Ansamblului M.A.I. Ciocârlia;
-  exerciţii demonstrative de autoapărare; 
-  demonstraţie de mânuire a armelor efectuată de Asociaţia „Tradiţia Militară”
- stand-uri de informare şi prezentare (despre cariera de poliţist de frontieră, activitatea de zi cu zi a Poliţiei de Frontieră şi dreptul la liberă circulaţie a persoanelor) şi obiecte promoţionale;
-  posibilitatea fotografierii vizitatorilor, în special a copiilor, în uniforma Poliţiei de Frontieră sau la bordul mijloacelor de mobilitate etc.;
- plimbarea pe lacul Herăstrău a vizitatorilor cu ambarcaţiunile P.F.R. - nave rapide de intervenţie şi de abordaj-control-salvare.
*
*           
Poliţia de Frontieră Română aniversează 150 de ani de la semnarea, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a Decretului nr. 893/1864, prin care cele două corpuri grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov” s-au unificat, formând un corp specializat în străjuirea frontierelor statului român modern.

Duminică, 20 iulie

11.00 - Lansarea oficiala a Gradinii de citit, un spatiu neconventional creat in mijlocul Bucurestiului

La Biblioteca Metropolitana Bucuresti (Piata Amzei) - str. Tache Ionescu nr. 4

9.00-15.30 - La Baza 90 Transport Aerian „Gheorghe Bănciulescu” din Otopeni se organizează Ziua Porţilor Deschise

Vizitatorii pot viziona expoziţii statice cu tehnică militară, un exerciţiu tactic al detaşamentului de căutare-salvare prin luptă şi pot asista la zboruri demonstrative cu aeronave MiG-21 LanceR, IAK-52, elicoptere IAR-330, C-27 J Spartan.

18.00 - La Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori

În timpul ceremonialului, formaţii de aeronave de tip IAR-330, C-27J Spartan, C-130 Hercules, AN-30 şi MiG-21 LanceR vor survola Bulevardul Aviatorilor, dinspre Palatul Victoria către Piaţa Charles de Gaulle.

La toate aceste evenimente accesul publicului este liber

Format: 

Rubrici: 

Topic: