19 Feb 2016 - 23:59

Duminică, 21 februarie

11.00 - Cros inedit la Malul Marii Negre. Dragobetele, sarbatorit in alergare cu persoana iubita

Constantenii si turistii aflati pe litoral vor sarbatori, intr-un mod inedit, Dragobetele, printr-o alergare plina de romantism, alaturi de persoana iubita. Crosul Love2Run este organizat de Asociatia Sportiva “SanaSport”, in parteneriat cu Primaria Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Radio Constanta, si se desfasoara pe scarile din fata Plajei Modern din Constanta.

Love2Run este ultimul cros-distractiv din seria celor trei evenimente care preced competitia internationala “Maratonul Nisipului”. A treia editie a evenimentului international va avea loc in data de 27 martie 2016, in statiunea Mamaia, si se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta. In acelasi timp, celebrul eveniment reprezinta un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a noului litoralul romanesc la nivel international. Evenimentul contine trei probe competitive: cursa individuala de maraton (42,195 km), cursa de semimaraton (21,097 km) si cursa de 10 km si cursa populara „Family Run”, prin care se doreste promovarea sportului in familie si combaterea obezitatii infantile, fenomen care a atins cote alarmante in ultimii ani, in Romania.

La editia din acest an a Maratonului Nisipului, participantii vor alerga pentru o cauza nobila, si anume ajutorarea copiilor nascuti prematur sau cu afectiuni medicale. Campania umanitara “Daruieste Primul Zambet” este initiata de Asociatia “Daruieste Aripi” si vizeaza reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti si a Compatimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

15:00 - Deschiderea sezonului expozitional 2016 la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia

Școala Explore 100 aduce la Cuhnie fotografii realizate de copii
Cu și despre Palatul Mogoșoaia se intitulează expoziția coordonată de Dinu Mărgărint

17.00 - „DRAGOBETELE SARUTA FETELE” – eveniment folcloric la Sala Radio!

Sarbatoarea dragostei la romani – Dragobetele (24 februarie) – este marcata si in acest an printr-un eveniment folcloric de neratat la Sala Radio! 
Dragobetele este echivalentul romanesc al zilei Sfantului Valentin (Valentine’s Day), aniversare a indragostitilor preluata din cultura occidentala. Personaj mitologic pe meleagurile carpatine, asemanator lui Eros sau Cupidon, se spune ca Dragobete provine chiar din folclorul vechilor daci.

Luni, 22 februarie

Expoziția cu titlul „Identități”!

ELITE ART GALLERY în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României 

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 22 februarie-3 martie 2016, la sediul galeriei din Piața Națiunilor Unite, numărul 3-5, bl. B2, parter, sector 4, București. 

Format: 

Rubrici: 

Topic: