Share
24 Apr 2015 - 23:59

09.00 - Concursul Naţional „Science4you”, ediţia a II-a

Primăria Sectorului 6 susţine proiectul Science4you din cadrul Calendarului de Activităţi Regionale şi Interjudeţene al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Concursul Naţional  „Science4you” este organizat de Liceul Teoretic „Marin Preda” şi se desfăşoară cu scopul concursului de a promova bunele practici în predarea ştiinţelor în şcoală şi de a dezvolta inventivitatea şi creativitatea elevilor.

Activitatea este destinată elevilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar preocupaţi de studiul experimental al fizicii, chimiei, biologiei, informaticii, tehnologiei, dar şi celor cu înclinaţii artistice.

10:00 - Deschiderea oficială a evenimentului „Porţi deschise la Registrul Comerţului”

Va avea loc la sediul O.R.C.T. Bucureşti, Intrarea Sectorului, nr. 1, Piaţa Muncii, București.

În cadrul conferinţei de presă vor fi prezentate proiectele viitoare de simplificare a formalităților și de digitizare a instituției, precum și informații statistice privind profilul firmelor din România, în baza datelor statistice înregistrate în registrul comerțului central computerizat din 1990 până în prezent. 

Vor lua cuvântul: Silvia CĂLIN – MIHALCEA - Director General al ONRC, Alin Lucian ANTOCHI - Secretar de Stat în Ministerul Justiţiei şi dr. Ioan DRĂGAN – Director al Arhivelor Naţionale ale României. 

10.00 - Plaja salbatica din comuna Corbu va gazdui BEACH RACE XCO

Este singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfasoara pe nisip. Totodata, evenimentul international de la malul Marii Negre face parte din calendarul international al Uniunii Cicliste Internationale (UCI), iar punctele acumulate de rideri la aceasta competitie vor conta pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016.

La ora 10.00 se va da startul pentru cursa dedicata profesionistilor, care se lupta pentru un loc la Olimpiada de la anul (Elite, Under 23 UCI si Juniori UCI), iar la ora 11.30, respectiv ora 13.00, este randul riderilor amatori sa se ia la întrecere. Acestia vor pedala 20 km (ora 11.30), respectiv 40 km (ora 13.00).

• Gala Premiilor UNITER 2015

UNITER lansează campania de promovare a artiştilor aflaţi în competiţie la Gala Premiilor UNITER, ediţia 23. O campanie interactivă ce oferă posibilitatea publicului larg să fie mai aproape de concurenţi şi să-i susţină cu un simplu click.

Iată paşii pe care-i vom urma împreună în cadrul competiţiei:
- Artiştii în competiţie!
- Pentru tine cine e câştigătorul? Susţine-ţi favoritul din 4 mai pe noul site www.uniter.ro
- În 25 mai află câştigătorul!

14.00 - Al șaselea marș al bicicliștilor - Oraș pentru Oameni!

Adunarea va începe de la ora 14.30 (locul de întâlnire este Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle). Motivele sunt aceleași, încă de la primul protest: neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră, încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitală europeană, lipsa unei viziuni a administrației oraşului pentru creşterea calității vieții, menținerea în funcții a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete, neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

• Perioada 24-26 aprilie

Eveniment dedicat aeronavelor ultrauşoare motorizate

Aeroclubul României invită comunitatea de piloţi şi deţinători de aeronave ultrauşoare motorizate din România la un FLY IN dedicat pasiunii comune: aviaţia şi zborul cu aeronave ultrauşoare.

Evenimentul va avea loc la Aeroclubul Teritorial Ploieşti - Aerodrom Strejnic

• Ziua Internaţională a Astronomiei

În fiecare an în luna aprilie sau mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar, astronomii din lumea întreagă sărbătoresc Ziua Astronomiei (Astronomy Day). 

De obicei, săptămăna în care este Ziua Astronomiei se numeşte Săptămâna Astronomiei. Anul acesta Săptămâna Internaţională a Astronomiei e în perioada 20 - 26 aprilie 2015, iar Ziua Astronomiei pe 25 aprilie 2015.

Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui, va organiza observaţii astronomice cu publicul în fiecare seară, între orele 20:30 - 23:00 în perioada 21 - 24 aprilie. Publicul vizitator va avea ocazia să observe cerul prin instrumentele optice din dotarea observatorului astronomic, şi în funcţie de cerere se pot viziona filme documentare de astronomie sau diverse prezentări astronomice.

În ziua de 25 aprilie 2015 programul va începe cu observaţii solare, ce se vor desfăşura pe platoul din faţa teatrului „Victor Ion Popa”, între orele 09:30 - 11:00. O să continuăm cu o conferinţă publică la ora 11:30, la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan”, unde o să îl avem ca invitat pe domnul Florin Mingireanu de la Agenţia Spaţială Română.

Programul va continua cu observaţii astronomice nocturne, orele 20:30 - 22:00, de data aceasta pe strada principală (lângă statuia lui Mihai Eminescu).

14.30 - Conferinta de presa sustinuta de 4 nume ale tenisului mondial: Mansour Bahrami, Henri Leconte, Ilie Nastase si Andrei Pavel

La Centrul de presa din cadrul Arnelor BNR

18.30 -  Meciul demonstrativ ale turneului ATP BRD Nastase Tiriac Trophy

Enel Romania prezinta si anul acesta unul dintre cele mai asteptate momente ale turneului ATP BRD Nastase Tiriac Trophy care aduce zambete pe fetele tuturor celor prezenti la Arenele BNR de 9 ani fara intrerupere. 

Pentru editia din 2015, Enel aduce impreuna 4 jucatori de talie mondiala in cadrul meciului 4 Stele Pline De Energie: Mansour Bahrami, Henri Leconte, Ilie Nastase si Andrei Pavel. Meciul demonstrativ este programat sambata, 25 aprilie, la Arenele BNR, incepand cu ora 18.30.

• 24 aprilie - 26 aprilie - Cel mai mare eveniment sportiv de echitaţie din România se transformă într-un Circuit ecvestru

În cadrul evenimentului organizat de Clubul de echitaţie Equestria la Tâncăbești.
 
Pe parcursul celor trei zile de concurs, probele sportive se vor adresa atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, sportivilor debutanți, juniorilor şi copiilor. Aceştia vor participa la 14 probe de sărituri peste obstacole cu diferite bareme: probe cu baraj, probe de ştafetă, probe de ȋndemânare călare, probe la cronometru.
 
Momentele care vor face deliciul publicului sunt Proba în oglindă cu ponei sau Ștafeta cu urmărire.

Etapa se va încheia cu Trofeul Jockey Club – cea mai dificilă probă, de nivel B, cu baraj la cronometru. Valoarea totală a premiilor se ridică la 180.000 lei.
 
Organizatorii evenimentului: Ozana Moraru – președintele Clubului Equestria și organizator al evenimentului sportiv, Constantin Avramescu și Dan Fortunescu - Aron - vicepreședinți Jockey Club Român, Cristian Țopescu – jurnalist și comentator sportiv.

La Clubul de echitație Equestria Tâncăbești (DN1, București Ploiești, km.17).

Format: 

Rubrici: 

Topic: