4 Noi 2014 - 23:59

18.00 - Vernisajul Expoziţiei de pictură “PRIN LOBODĂ” a artistei Alina Vodă

Eveniment organizat la GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33”

18.00 - Dublu eveniment la INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN

§  proiecția docu-reportajului Matirik – Continent (20 min), parte a documentarului Bilet de lup, r. Manuela Morar

§  vernisajul expoziției de fotografie Copiii Soarelui, semnată de Veaceslav Cebotari, Ionuţ Piţurescu, Augustin Bucur, Andrei Rădulescu, Mihai Ţucă, Cătălin Dobre şi Manuela Morar. 

Curator: Nona Șerbănescu.

Docu-reportajul prezentat în premieră și fotografiile expuse la sediul ICR (Aleea Alexandru 38, București) fac parte din proiectul mai amplu „Bilet de lup”, ce a presupus prospecții și filmări în perioada 2010-2014 în Siberia şi Republica Moldova. 

Vasile Kovaliov este ultimul supraviețuitor cu origini basarabene al lagărelor cu regim sever din Kolyma. Bătrânul numără 64 de ani petrecuți în Kolyma și 5 tentative de evadare. Niciuna reușită. Trăiește singur, în garsoniera sa din Magadan, și în fiecare vară călătorește 12.000 de kilometri până în regiunea Odesa, pentru a-și vizita locurile natale. Pe lângă importanța mărturisirii unui destin unic, covârșitor, filmul devine cronica unei întregi generații, victime ale represiunii sovietice.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile. 

• Expoziția de pictură și tapiserie “PĂMÂNT ȘI VALURI”, VIORICA IACOB  

La Galeria SENSO (parter şi etaj), Bd. Unirii nr.15, sector 5, București.
 
Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă este sponsor al evenimentului.
             
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 4 - 29 noiembrie 2014.
Program Galeria de Artă SENSO: zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă și duminică între orele 12,00-18,00.
 
• Expoziţia G R A F I C A  R O M Â N E A S C Ã  2 0 1 4

Filiala de Grafică a Uniunii Artiştilor Plastici din România 

Între 22 octombrie – 9 noiembrie 2014 
 
Aflată la a patra ediţie, continuatoare a ediţiilor precedente, expoziţia îşi construieşte un drum din ce în ce mai vizibil. Artişti, critici, galerişti, consumatori de artă, sau studenţi pot descoperi aici nume, tehnici, tendinţe, dar şi un topos al întâlnirii în aria vizibilului tăcut, dar grăitor, al graficii.
 
Expoziţia reuneşte în spațiile Galeriilor CĂMINUL ARTEI și SIMEZA din capitală, 155 de lucrări de grafică a 80 de artişti din ţară și străinătate.

Locaţia: C Ă M I N U L   A R T E I 

Format: 

Rubrici: 

Topic: