Share
6 Iun 2017 - 23:59

9.00 - Institutul Naţional de Statistică organizează la sediul său din Bucureşti, Bdul Libertăţii nr. 16, sector 5, conferinţa de presă privind Produsul Intern Brut trimestrul I 2017 – rezultate provizorii (1) – contribuţia ramurilor la constituirea PIB

Conferinţa de presă va fi susţinută de preşedintele INS, prof.univ. dr. Tudorel Andrei.  Vor fi prezenţi specialişti din cadrul INS, în măsură să ofere răspunsuri şi clarificări punctuale la întrebări.

* Turneul Flautul Fermecat - Clasic VIP are loc cu sălile pline
 
Turneul Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, continuă cu același program spectaculos. Cea de-a șaptea ediție a turneului se desfășoară în perioada 20 mai-13 iunie.

La Bârlad, Deva și Alba Iulia, cei doi interpreți au fost primiți de un public numeros și entuziast, ceea ce dovedește că, de la an la an, aceste inițiative muzicale au mai mult succes. Turneul va continua cu un recital la Pitești, pe 2 iunie, cu recitalul de gală la Ateneul Român din București, pe 7 iunie și se va încheia la Brașov pe 13 iunie.
Și această dată pe covorul roşu sunt compozitorii, cei doi interpretând unele dintre cele mai frumoase lucrări din toate timpurile din repertoriul pentru aceste instrumente. Recitalul începe cu Sonata în sol major - Hamburger , de C. Ph. E. Bach, apoi continuă cu un opus din tinereţe al lui Beethoven- Serenada (flaut, vioară, viola), opus la care a revenit şi la vârsta maturităţii, dovadă că această excepţională lucrare l-a obsedat, creând varianta pentru flaut şi pian. După pauză, va urma  o sonată de Haydn, desprinsă dintr-un ciclu de Opt sonate pentru flaut şi pian, o alta de Devienne, plină de vervă şi de melodii accesibile şi în final, un adevărat şlagăr al tuturor vremurilor: Mica serenadă de Wolfgang Amadeus Mozart.

Format: 

Rubrici: 

Topic: