7 Dec 2017 - 23:59

x Orchestra Națională Radio, concert în memoria Regelui Mihai I al României

În memoria Regelui Mihai I al României, Orchestra Naţională Radio va modifica programul concertului care va avea loc vineri, 8 decembrie, ora 19.00, la Sala Radio.

Sub bagheta dirijorului Matthias Manasi, programul serii va include, în prima parte, Poemul op. 25 pentru vioară și orchestră, de E. Chausson, Romanța op. 50 în fa major pentru vioară și orchestră, de L. van Beethoven și Meditație din opera Thaïs de Jules Massenet. Solistul invitat al primei părți va fi violonistul Alexandru Tomescu.

În partea a doua a concertului, Orchestra Naţională Radio, alături de Corul Academic Radio, condus de Ciprian Ţuţu, va interpreta Recviemul în re minor, op. 48 de G. Fauré, cu participarea sopranei Veronica Anuşca şi a baritonului Ştefan Ignat.

x Programul Centenarul Marii Uniri, celebrat prin teatru în școlile din Capitală
 
Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează în perioada noiembrie 2017 – iunie 2019, un amplu program cultural pentru copii, cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Prevăzut să se desfășoare în mai multe școli din Capitală, programul include o serie de activități care abordează teme și noțiuni istorice într-o manieră interactivă și antrenantă: Spectacolul de teatru „România dodoloață", ateliere teoretice și practice, dar și concerte de muzică militară și demonstrații de tip drill-team, susținute de Ministerului Apărării Naționale.
Manifestările se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani și se derulează în regim gratuit. 

Format: 

Rubrici: 

Topic: