16 Ian 2013 - 11:14

BMW furat din Spania, descoperit în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat, pe raza municipiului Constanţa, un autoturism marca BMW care figura ca fiind furat din Spania.
În data de 15.01.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu poliţişti ai Compartimentului Trafic şi Furturi Auto din cadrul I.P.J. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au depistat în trafic, pe raza municipiului Constanţa, un autoturism marca BMW model 320, condus de cetăţeanul român G.L.P. în vârstă de 28 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul figura ca fiind furat din Spania din data de 27.07.2012.
Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Medgidia, a declarat că a achiziţionat autoturismul din România fără a cunoaşte faptul că acesta este furat.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 27.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării la sediul Gărzii de Coastă.


Ţigări ascunse în spaţiul pentru dormit al unui autocar, depistate la PTF Bechet

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în spaţiul special amenajat pentru dormit al unui autocar, 2.650 pachete ţigări, pe care doi cetăţeni români intenţionau să le introducă ilegal în ţară.
În data de 15.01.2013, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, au organizat şi desfăşurat pe sensul de intrare în ţară, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei.
Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra unui autocar, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în spaţiul pentru dormit, cantitatea de 2.650 pachete ţigări fără marcaje fiscale. În urma cercetărilor a rezultat că ţigările aparţineau cetăţenilor români Sorin C. şi Mihaela S., ambii în vârstă de 36 ani, care călătoreau cu autocarul.
 
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 26.500 lei a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor, iar cetăţenilor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile.


11 plase de pescuit confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care deţineau în mod ilegal 11 plase de pescuit de tip comercial şi monofilament, în lungime de peste 300 metri.
În data de 15.01.2013, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia şi S.P.F. Isaccea au acţionat pe raza judeţului Tulcea, în zona de competenţă, unde au identificat un cetăţean român, în vârstă de 59 ani, care deţinea 9 plase de pescuit tip setcă şi o plasă tip monofilament în lungime totală de aproximativ 300 de metri, respectiv un cetăţean român, în vârstă de 52 ani care avea într-o barcă, o unealtă de pescuit tip avă în lungime de 30 metri, fără documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele şi au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere, comercializare sau utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. k şi m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.


 

Format: