Share
16 Sep 2012 - 14:29

16.500 pachete de ţigări de contrabandă depistate la frontieră în ultimele 48 ore

La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat în zona de competenţă mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, fiind reţinute in vederea confiscării aproximativ 16.500 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 150.000 lei.
        Pentru reţinerea celor implicaţi, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de arma în plan vertical.
Pe numele celor în cauză au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, respectiv contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.


         *Azi noapte, la ora 1.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au observat în imediata apropiere a frontierei de stat, mai multe persoane care se deplasau pe jos dinspre frontieră spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.
       Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea persoanelor în cauză. Deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, au fost executate conform procedurilor legale, două focuri de avertisment în plan vertical.
A fost reţinută una dintre persoanele implicate in activitatea de contrabandă. Celelalte persoane, abandonând coletele pe care le transportau şi profitând de întuneric şi terenul accidentat, s-au dispersat in zonă.
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean român, J. Stelian de 43  de ani, din localitatea  Straja.
La cercetarea terenului au fost descoperite 7 colete ce conţineau cantitatea de  14.000  pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 133.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar numitului J. Stelian i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.
Totodată,  au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate  şi documentării întregii activităţi infracţionale.

*Vineri, 14 septembrie 2012, in jurul orei 15.00, lucrători din cadrul SPF Rădăuţi au oprit pentru control, pe comunicaţia DN 209 E, la ieşirea din municipiul Rădăuţi, un autoturism marca BMW.
La volanul maşinii se afla C. Bogdan de 20 de ani din localitatea Siret, judeţul Suceava.
         Existând suspiciuni cu privire la existenţa unei cantităti de ţigări provenită din contrabandă în interiorul maşinii, persoana în cauză şi autoturismul au fost conduse la sediul PTF Siret pentru efectuarea unui control amănunţit.
           În urma controlului efectuat, a fost descoperită ascunsă în locaşuri special amenajate cantitatea  de 2.430 pachete ţigări în valoare de aproximativ 17.000 lei.
          Numitului C. Bogdan i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006.
          Cantitatea de ţigări si autoturismul în valoare de 7.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Format: