21 Mar 2012 - 11:48

Percheziţie generală la Penitenciarul Giurgiu

Miercuri, 21 martie 2012, a fost organizată o percheziţie generală la Penitenciarul Giurgiu. Cu această ocazie au  fost percheziţionate 7 secţii de deţinere, 146 de camere şi 644 de persoane private de libertate.

Au fost descoperite 27 de telefoane mobile, 19 cartele SIM, 3 dispozitive hands-free-uri, 10 încărcătoare improvizate pentru telefoane mobile, 135 de litri de produse de fermentaţie şi 11 arme albe.

La acţiune au participat peste 300 de cadre din penitenciarele Giurgiu, Bucureşti Jilava şi Bucureşti Rahova, aceasta desfăşurându-se sub directa coordonare a reprezentanţilor din structura centrală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Scopul principal acestor activităţi este descurajarea introducerii de obiecte interzise în unităţile penitenciare. Totodată, aceste acţiuni vizează dezvoltarea abilităţilor personalului şi a capacităţii de intervenţie în vederea soluţionării eficiente a incidentelor critice şi operaţionale, precum şi pentru menţinerea unui grad ridicat de siguranţă al locurilor de deţinere.

 

 Ţigări de contrabandă ascunse într-o stână

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina  – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, într-o stână părăsită din apropierea frontierei de stat, peste 40 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană şi R. Moldova.
În urma acţiunii au fost reţinute trei persoane, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 184.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
     
În ziua  de 20.03.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, judeţul Suceava, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 13.00, într-o stână părăsită din apropierea frontierei de stat au fost observate mai multe persoane despre care se deţineau date că sunt implicate în activităţi de contrabandă cu ţigări.
În acel moment lucrătorii noştri au acţionat pentru reţinerea suspecţilor reuşindu-se imobilizarea unui bărbat Ruben U., de 21 ani. Celelalte două persoane au fost reţinute la scurt timp pe un drum forestier din apropiere si identificate ca fiind Vasile H., de 30 ani şi Ioan H., de 37 ani.
La cercetarea terenului, în interiorul stânei au fost descoperite 32 baxuri cu ţigări iar în apropierea acesteia încă opt. Unele dintre ele erau ascunse într-o colibă.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 20.048 pachete cu ţigări, în valoare de peste 180.000 lei.
Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi acum de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.
Totodată, pe numele celor trei bărbaţi s-a emis ordonanţă de reţinere pe 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Bentley în valoare de 80.000 euro furat

Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au descoperit un autoturism în valoare de aproximativ  80.000 euro, care în urma verificărilor s-a dovedit a fi furat din Italia.

În ziua de 20 martie 2012, lucrătorii din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 12.30, lucrătorii noştri au oprit pentru control pe raza localităţii Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, un autoturism marca Bentley Continental condus de Mihai J., în vârstă de 34 ani domiciliat în aceeaşi localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare de către autorităţile italiene, încă de la începutul anului 2011.
Conducătorul auto declară că autoturismul i-a fost încredinţat spre folosire de către o altă persoană iar actele de identificare ale maşinii se află la proprietar.
 În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 80.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul SPF Negreşti Oaş pentru continuarea cercetărilor.

 


 

Format: