24 Sep 2012 - 13:58

 Frontiera cu Serbia: Cetăţean german aflat pe un iaht eşuat, salvat de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni
     O navă de intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, judeţul Mehedinţi, a readus pe linia de plutire un iaht sub pavilion german, care eşuase pe un banc de nisip, fiind  în pericol de a se scufunda în fluviul Dunărea.
          În  data de 23.09.2012, la ora 08.30, prin apelul de urgenţă 112, o persoană de sex masculin, aflată pe iahtul SAILABOLT II, la km fluvial 840 al Dunării, pe direcţia localităţii Gârla Mare, a anunţat că ambarcaţiunea pe care se află a eşuat într-un banc de nisip şi este în pericol de a se răsturna dacă apele fluviului Dunărea vor scădea.
          În ajutorul cetăţeanului german U. Michael, aflat pe iaht, a intervenit o ambarcaţiune rapidă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Gârla Mare, care s-a deplasat rapid pe fluviului Dunărea, până în zona indicată, unde a stabilizat ambarcaţia cu ajutorul unei parâme şi a tras-o din bancul de nisip, repunând-o în şenalul navigabil în condiţii de siguranţă.
          Conducătorul iahtului german a declarat că naviga după o hartă mai veche şi nu a cunoscut traseul şenalului navigabil, fapt ce a condus la eşuarea ambarcaţiei într-un banc de nisip, în orice moment existând posibilitatea răsturnării acesteia. 
         Cetăţeanul german le-a mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru faptul că prin modul rapid în care au acţionat i-au scos ambarcaţia din bancul de nisip şi l-au ajutat să-şi continue călătoria spre Constanţa. 

 

 

Două autoturisme semnalate ca fiind furate din  Italia şi Spania au fost indisponiblizate la frontieră
        Două autoturisme, un Ford Focus şi un Audi, furate din Italia, respectiv Spania, conduse de doi cetăţeni români, au fost depistate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, judeţul Mehedinţi, în cadrul unor acţiuni de combatere a traficului internaţional de autoturisme furate.
        Autoturismele, cu o valoare totală de 40.000 de lei, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

 


5  persoane reţinute în ultimele 24 de ore
        Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au depistat, în ultimele 24 de ore, un grup de migranţi, format din cinci persoane de sex masculin, cetăţeni din Palestina, Egipt şi Irak, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de  ani, care intenţiona să intre ilegal în România din Serbia, prin trecerea frauduloasă a frontierei.       
În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Cetăţeni sârbi depistaţi la pescuit ilegal în apele româneşti
 Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, judeţul Caraş Severin, au depistat şi reţinut trei persoane de sex masculin, cetăţeni sârbi, cu vârste cuprinse între 43 şi 82 ani, care desfăşurau activităţi de pescuit ilegal pe fluviul Dunărea, în apele teritoriale ale României.
Pe numele persoanelor în cauză lucrătorii noştri au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat şi folosirea de instrumente de pescuit neautorizate, la finalizarea cercetărilor urmând a fi returnate statului vecin.

 

                   
   
Frontiera cu Ucraina: Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera cu Ucraina
Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au întocmit lucrare penală unui cetăţean român pentru complicitate la contrabandă şi au ridicat în vederea confiscării 2.430 pachete ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.
          Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 22.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea şi reţinerea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

 

 


Frontiera cu Republica Moldova: Contrabandă la frontiera cu Republica Moldova
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judeţul Botoşani, au identificat patru cetăţeni români, implicaţi în trecerea ilegală a 13.700 pachete de ţigări marca Plugarul, de provenienţă R. Moldova, în valoare totală de 125.000 lei, peste râul Prut.
Pentru reţinerea contrabandiştilor, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.
În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că în activitatea de contrabandă au fost implicaţi patru cetăţeni români, toţi patru domiciliaţi în localitatea Ştefăneşti.
Pe numele celor patru persoane, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.
 

 

Peste 9.000 de ţigarete descoperite în rezervorul unui autoturism
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi împreună cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate în rezervorul pentru combustibil al unui autoturism, peste 9.000 de ţigarete marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova.
Autoturismul, marca Land Rover, înmatriculat în Bulgaria, era condus de un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 51 ani.
Inspectorii vamali au luat măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 1.083 de lei şi a autoturismului în valoare de 22.563 de lei, în vederea confiscării şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 5.000 lei.
Poliţiştii de frontieră au luat măsurile legale ce se impun pentru anularea permisului de mic trafic emis pe numele cetăţeanului moldovean.

 

 

Ţigările i-au adus o lucrare penală
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi - feroviar au întocmit lucrare penală unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R.Moldova, care a fost depistat, a doua oară în decursul unui an, încercând să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă.
Bărbatul era însoţitorul vagonului restaurant la trenul accelerat 401 care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti şi în data de 21.09.a.c. ascunsese cantitatea de 2.160 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova în spaţiul liber dintre dulapurile barului.

 

                   
Frontiera cu Bulgaria:  Bunuri susceptibile a fi contrafăcute reţinute la Giurgiu
Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit în bagajele unui cetăţean român care se întorcea de la Istanbul mai multe articole sportive şi flacoane cu apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care intenţiona să le introducă ilegal în ţară.
Întreaga cantitate de bunuri în valoare de aproximativ 6.750  lei a fost reţinută în vederea expertizării, iar persoana în cauză, Remus V., cetăţean român, în vârstă de 36 ani, este cercetată penal pentru punerea în circulaţie fără drept de bunuri purtând menţiuni false privind mărcile.

 

 

Pescar bulgar depistat în apele teritoriale româneşti ale Dunării
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Călăraşi au depistat un cetăţean bulgar, în vârstă de 57 ani, care a trecut ilegal frontiera şi pescuia în apele teritoriale româneşti ale Dunării.
Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând a fi predată autorităţilor bulgare în baza protocolului încheiat.

 

Autoturisme neînmatriculate depistate la Turnu Măgurele şi Bistreţ
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au depistat, în zona de competenţă a Sectoarelor PF Turnu Magurele, jud. Teleorman şi Bistret, jud. Dolj, doi cetăţeni români care circulau pe drumurile publice cu două autoturisme, mărcile Wolkswagen Caddy şi Peugeut 407, care figurau ca fiind neînmatriculate în România şi Olanda.
   Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

 


Pescuit electric şi cu instrumente interzise de lege
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au depistat în zona de competenţă S.P.F. Feteşti, jud. Călăraşi şi S.P.F. Gostinu, jud. Giurgiu,  trei bărbaţi care pescuiau electric şi cu instrumente interzise de lege.
Peştele prins şi instrumentele de pescuit, în valoare aproximativă de 185 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare şi pescuit cu prostovolul.

 

 

Frontiera cu Republica Ungaria:  Identităţi false la  frontieră
           Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au depistat două persoane, una din Republica Moldova, cealaltă din Nigeria, care au încercat să iasă ilegal din România, prezentând la controlul de frontieră documente de identitate false.
Cetăţeanul din R. Moldova a prezentat o carte de identitate românească falsă, procurată în schimbul sumei de 100 euro, conform declaraţiilor, iar o persoană de sex feminin din Nigeria, în vârstă de 22 ani, s-a legitimat cu o carte de identitate italienească falsă, procurată în schimbul sumei de 200 euro.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat.

 


Urmărit general depistat la frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Turnu, judeţul Arad, au depistat un cetăţean român care era dat în urmărire generală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi care încerca să iasă ilegal din ţară cu un document fals.
Acesta a declarat că şi-a procurat cartea de identitate falsă, pentru care a plătit suma de 150 euro, de la un cetăţean bulgar necunoscut pentru a ajunge în Spania.
            Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie  predat unei echipe din cadrul I.P.J. Arad, in vederea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii.
Fals depistat la frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, au depistat un cetăţean indian, în vârstă de 41 ani, care a încercat să treacă ilegal frontiera prezentând la controlul specific pentru a ieşi din ţară un paşaport eliberat de Regatul Unit al Marii Britanii, aparţinând altei persoane.
Lucrătorii noştri au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

 

7 migranţi reţinuţi la frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au depistat şi reţinut şapte persoane de sex masculin, cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, care se deplasau pe jos, peste câmp, spre frontieră încercând să treacă ilegal în Ungaria, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.
Lucrătorii noştri au întocmit în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Garda de Coastă: Iranieni reţinuţi la frontiera cu Bulgaria
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în zona de competenţă două persoane de sex masculin, cetăţeni iranieni, cu vârste de 24 ani respectiv 32 ani, care trecuseră ilegal, pe jos, „frontiera verde” din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen.
Celor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

 


Pistol cu gaze şi cartuşe descoperite în P.T.F. Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche, judeţul Constanţa, o persoană de sex feminin din R. Moldova care a încercat să introducă ilegal în ţară un pistol cu gaze şi 10 cartuşe.
Armele şi muniţia, evaluate la aproximativ 100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării şi vor fi predate în vederea continuării cercetărilor la serviciul specializat din cadrul I.P.J. Constanţa.
Persoana în cauză va fi cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 141 din Legea 295/2004 raportat la art. 279 Cod Penal.

 


Aproximativ 170 de kilogame de peşte confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat trei cetăţeni români care transportau cu două autoturisme cantitatea de 168 kilograme de peşte fără documente justificative.
Cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 186 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de transport a peştelui fără a poseda documente legale.

 

 

 

 

 

 

Format: