25 Sep 2012 - 13:15

Frontiera cu Republica Moldova:

Opriţi din drumul ilegal spre Italia

          Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Oanceaşi Huşi -ITPF Iaşi au depistat,cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte,respectiv cu ajutorul sistemului de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii,şase persoane de sex masculin, cetăţeni din R. Moldova, cu vârste cuprinse între 24 şi 30 ani, care trecusera înot râul Prut cu scopul de a ajunge în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Lucrătorii noştri au întocmit persoanelor în cauzădosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. 

 

 

Conserve cu tutun

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit, disimulate în borcane de conserve şi în pâine, aproximativ 5.000 de ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care un cetăţean român, în vârstă de 23 ani, intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Inspectorii vamali au luat măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 1.107 de lei, în vederea confiscării şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 5.000 lei.

 

 

3.000 de ţigarete descoperite ascunse în bara de protecţie a unui autocamion

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, a descoperit ascunse şi nedeclarate, în bara de protecţie a unui autocamion condus de un cetăţean român, 3.000 de ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova, pe care acesta intenţiona să le introducă ilegal în România

Autoritatea vamală a luat măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării şi l-a sancţionat pe şofer cu amendă contravenţională în valoare 6.000 lei.

 

 

Ţigări ascunse în plafonul maşinii

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, judeţul Botoşani, a descoperit ascunse şi nedeclarate, în plafonul unui autoturism, 4.500 de ţigarete Plugarul, pe care un cetăţean din Republica Moldova intenţiona să le introducă ilegal în România.

Autoritatea vamală a luat măsura ridicării ţigaretelor în valoare de 500 lei şi a sancţionat persoana în cauză cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, iar poliţiştii de frontieră au luat măsura anulării vizei de intrare în România.

 

Garda de Coastă:

Plase interzise de lege confiscate şi transport neautorizat de peşte

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat şapte cetăţeni români care pescuiau fără a îndeplini condiţiile legale, respectiv transportau cu un autoturism o cantitate de peşte fără documente justificative.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinere a licenţei de pescuit comercial, deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, transport al peştelui fără a poseda documente legale şi furt piscicol.

 

Lenjerie intimă pentru copii susceptibilă a fi contrafăcută

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute, ocazie cu care au depistat 16.800 articole lenjerie intimă pentru copii, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, având imprimate însemnele unor mărci cunoscute, cu o  valoare de aproximativ 120.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român domiciliat în localitatea Turnu Măgurele, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

 

Peste 100 de litri de motorină furaţi de la o societate comercială

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism 115 litri de motorină fără a deţine documente de provenienţă, care în urma cercetărilor s-a dovedit a fi achiziţionată în mod ilegal de la doi paznici angajaţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Tulcea

Motorina a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele patru persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat.

 

Frontiera cu Serbia:

12 migranţi reţinuţi la frontieră noaptea trecută

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Jimbolia, Lunga şi Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat noaptea trecută, patru grupuri de migranţi, formate din douăsprezece persoane de sex masculin, cetăţeni din Algeria, Congo şi Maroc, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de  ani, care fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să treacă frontiera ilegal în Ungaria.

 În toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv  tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Frontiera cu Bulgaria:

Aproximativ 200 motofierăstraie cu documente false descoperite la Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, cu ocazia controlului de frontieră, 184 motofierăstraie pe care un cetăţean bulgar intenţiona să le introducă ilegal în ţară – destinatarul era o altă firmă decât cea trecută în documentele de însoţire.

Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de aproximativ 46.000 lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

 

Autoturism neînmatriculat depistat la Călăraşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi au depistat în zona de competenţă un autoturism marcaVW Passat care figura ca fiind neînmatriculat în România.

Şoferului, un cetăţean român, în vârstă de 22 ani, i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor depunere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

 

 

Frontiera cu Republica Ungaria:

Autoturism  BMW, căutat de autorităţile elveţiene, depistat la frontieră

                   Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac, jud. Arad, au depistat un cetăţean român, în vârstă de 33 ani, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Elveţia, ce figura în bazele de date ca fiind „bun căutat pentru confiscare” de către autorităţile elveţiene.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că autoturismul a fost închiriat de la o firmă de leasing până în luna iulie a.c, plătind pentru acesta o garanţie de 5.000 CHF, dar că nu avea cunoştinţă despre faptul că proprietarul firmei nu a primit garanţia pentru autoturism.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura cercetării persoanei în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun, autoturismul fiind indisponibilizat la sediul sectorului până la clarificarea situaţiei.

 

Cetăţean turc cu document bulgăresc

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac, jud. Arad, au depistat un cetăţean turc, în vârstă de 26 ani, care a încercat să iasă ilegal din România folosindu-se de o carte de identitate bulgărească falsă.

          Lucrătorii noştri au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

 

 

 

 

 

Format: