8 Mar 2012 - 10:51

Mulinete contrafăcute în valoare de 19 000 euro, descoperite la Biroul Vamal Constanţa Sud

În cursul zilei de ieri, lucrătorii vamali constănţeni au descoperit şi reţinut mulinete pentru pescuit susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ      19 000 euro, ca urmare a unui control amănunţit efectuat asupra unui container sosit din China, cu destinaţia Bucureşti.

În data de 08.03.2012, acţionând în baza analizei de risc, lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, aflaţi în exercitarea atribuţiilor prevăzute prin lege, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, cu destinaţia Bucureşti.

În urma controlului vamal efectuat asupra containerului, au fost descoperite 1 590 bucăţi mulinete pentru pescuit inscripţionate COBRA, în valoare totală de aproximativ 19 000 euro, mărfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuală a mărcii respective.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Format: