Publicat: 19 Septembrie, 2019 - 10:12
Share

Cu două luni înaintea publicării ratingului de țară, agenția de evaluare financiară Fitch Ratings îl trage de urechi pe Klaus Iohannis și dă de pământ cu Opoziția: nu schimbați Guvernul Dăncilă! Pentru analiștii de la Fitch, calculele sunt simple: dacă președintele și acoliții săi forțează moțiunea de cenzură împotriva guvernului PSD, România intră în haos – crește incertitudinea politică (cu numai câteva luni rămase până la alegerile locale de anul viitor), iar menținerea sub control a deficitului bugetar (deja în creștere) devine o misiune imposibilă.

Mesajul Fitch Ratings a venit miercuri, fix în ziua în care Klaus Iohannis le-a vorbit românilor despre proasta guvernare pesedistă, mestecând încă o dată aceeași ciorbă acrită cu fraze fără acoperire. „Așa arată o guvernare eșuată. Garantarea siguranței publice de către stat este fundamentală, iar românii așteaptă de la statul lor respect și siguranță. Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult. Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcțională”. Lăsând deoparte scârba generată de ipocrizia care îl caracterizează pe acest personaj insipid, să vedem ce zic specialiștii Fitch: România are argumente pentru îmbunătățirea ratingului, dar cel mai probabil îl va păstra pe cel din 2018! Ce mormăie Klaus? „O guvernare eșuată”. Ce zice Fitch: avem argumente pentru îmbunătățirea ratingului! Iar Fitch nu este singura agenție care a păstrat ratingul României, la fel au procedat și cei de la Standard%&Poors (BBB-, cu perspectivă stabilă).

Ignorat de politicieni și atent dat deoparte de mass-media aservită altor interese decât cele ale României, mesajul Fitch Ratings arată încă o dată cât de mult este manipulată informația în țara asta. În plus, deși primește un avertisment cât se poate de clar în privința consecințelor unei asemenea măsuri (schimbarea guvernului înaintea alegerilor), tabăra iohannistă trage cu ghearele să smulgă puterea, călcând peste interesele țării și neținând cont de gravitatea acțiunilor întreprinse.

În altă ordine de idei, analiştii agenţiei de evaluare nu văd cu ochi buni majorarea pensiilor, intrată în vigoare, sub formă de lege, la 1 septembrie. La fel ca la mărirea salariilor cadrelor didactice și medicilor, occidentalii cred că românului i-ar fi mai bine dacă îi bate vântul prin buzunare. „Dacă majorarea pensiilor din luna septembrie a anului următor nu va mai avea loc, aceasta ar reduce presiunile vizând majorarea veniturilor pentru a acoperi cheltuielile. Per ansamblu, credem că incertitudinea politică creşte riscurile la adresa finanţelor publice şi a supraîncălzirii economiei în avanpremiera unei perioade electorale aglomerate. Abordarea bazată pe improvizaţie, care a permis României să îndeplinească ţinta de deficit de 3% în ultimii ani, ar putea fi mai dificilă, având în vedere că ritmul de creştere încetineşte, iar oportunităţile de reducere imediată a cheltuielilor devin mai puţine”.

Pentru cine mai avea o urmă de îndoială – orice formă de îmbogățire a românului dăunează grav intereselor Occidentului! (Nicolas Cezar)

 https://www.national.ro/news/agentia-fitch-avertizeaza-nu-schimbati-guvernul-668574.html/#ixzz5yl8sAGu2

Tag-uri Institutii: