Publicat: 17 August, 2019 - 21:59
Share

Invitat la Festivalul Văii Gurghiului, ministrul Agriculturii a evocat parcursul complex al construcției juridice și administrative  a Legii Muntelui pe care o consideră cel mai valoros instrument juridic pus la dispozitia locuitorilor din zonele montane ale tarii, prin care se urmareste revitalizarea acestora, dupa ce au fost parasite de catre decidenti. Gospodărirea în folosul fermierilor a uneia dintre cele mai mari suprefețe de pășuni din Europa a constituit una dintre preocupările de „suflet” ale șefului Agriculturii caresupraveghează cu atenție intrarea în funcțiune a Agenției Zonelor Montane.
"Legea muntelui este cel mai valoros instrument juridic pentru aceasta zona. Legea deja exista. Acum se lucreaza pe baza acestei legi, am facut structurile zonale, am realizat ceea ce puteam pana la aceasta data, am elaborat inca sase Hotarari de Guvern. Le vom pune in aplicare in asa fel incat in munte sa fie o alta viata, alta preocupare pentru a pastra ceea ce avem.

(...) Zona montana a fost parasita de 'preocuparea' celor care au avut misiunea in domeniu si acum ne luptam cu timpul sa prindem din urma ceea ce practic nu am inceput, adica sa facem in asa fel incat oamenii sa prinda speranta si ziua de maine sa fie altfel decat astazi. Evident cu perspectiva in viitor pentru fiecare in parte.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: