20 octombrie 2021

Agenţii de pază, verificaţi de poliţişti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În noaptea de 17/18 iunie a.c., în intervalul orar 23.00 – 03.00, a fost organizată la nivelul judeţului o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.

Poliţiştii, împreună cu jandarmi, au făcut verificări la staţii de alimentare combustibil, obiective industriale şi societăţi comerciale, fiind verificate în total 62 de obiective şi 71 agenţi de pază, împotriva unui agent fiind luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Doi dintre agenţii de pază verificaţi au fost depistaţi de poliţişti în post, dar sub influenţa alcoolului. Aparatul etilotest a indicat valori de 0,16 mg/l, respectiv 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alţi doi agenţi de securitate au fost sancţionaţi fie pentru că se achitau de sarcini dormind în postul de pază, fie pentru că nu au fost găsiţi în post.

În urma neregulilor constatate, societăţii au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, una pentru abateri prevăzute de H.G.301/2012 şi 3 sancţiuni conform altor acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 9.500 de lei.

Activităţile pe această linie vor continua, sens în care poliţiştii le reamintesc persoanelor angajate ca agenţi de pază o parte din atribuţiile pe care le au în timpul desfăşurării serviciului:

– să nu se prezinte la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice şi nici să nu consume astfel de băuturi în timpul serviciului;

– să nu absenteze fără motive temeinice şi fără să anunţe în prealabil conducerea unităţii despre aceasta;

– să respecte consemnul general şi particular al postului.

– Tâlhar reţinut de poliţişti
În cursul zilei de ieri, 21 iunie, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Buzău şi au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Buzău, bănuit de săvârşirea unei tâlhării calificate.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti, a rezultat că în noaptea de 21/22 iunie a.c., în jurul orei 03.40, bănuitul ar fi profitat de starea de ebrietate în care se afla păgubitul, s-ar fi oferit să meargă împreună cu acelaşi taxi către zona domiciliului, iar la coborâre ar fi smuls un lanţ de aur şi ar fi sustras 3600 lei părţii vătămate – un buzoian de 34 de ani.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, faţă de tânăr fiind continuate cercetările pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată sub măsura controlului judiciar.

– Turbulenţi reţinuţi de poliţişti
În seara de 20 iunie a.c., în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în zona centrală a municipiului este în desfăşurare un scandal.

Imediat după primirea sesizării, la faţa locului s-au deplasat o echipaje de poliţişti şi jandarmi pentru a verifica aspectele sesizate şi aplicarea măsurilor legale.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că incidentul s-a produs pe fondul unui conflict spontan, protagoniştii fiind trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, toţi din Mărăcineni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore doi dintre tinerii implicaţi, în vârstă de 19, respectiv 23 de ani.

În cursul acestei zile, cei doi urmează a fi prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

– Accidente de circulaţie
În data de 21 iunie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi de producerea unui accident de circulaţie pe DN2E85, în afara localităţii Potârnicheşti.

Din primele cercetări la faţa locului a reieşit că este vorba de o coliziune între o autoutilitară condusă de un şofer în vârstă de 37 de ani, din Vintila Vodă şi un autoturism condus de o şoferiţă de 68 de ani, din Bucureşti, autovehicule care circulau pe direcţia Vrancea către Buzău.

În urma coliziunii, autoturismul a fost proiectat în afara părţii carosabile, în gardul unui imobil.

Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi ocupanţi ai autoturismului, şoferiţa şi un pasager, în vârstă de 72 de ani, de asemenea din Bucureşti.

În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

– În data de 19 iunie a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi de producerea unui accident de circulaţie pe strada Focşani, înmunicipiul Râmnicu Sărat.

Din primele cercetări la faţa locului a reieşit că autoutilitara condusă de un şofer de 51 de ani, din Vaslui pe direcţia Vrancea către Buzău, a intrat în coliziune cu autoturismul care circula înaintea sa şi la volanul căruia se afla un conducător auto de 30 de ani, din Vrancea.

În urma coliziunii, autoturismul a fost proiectat în maşina care o preceda, condusă de un şofer râmnicean, de 41 de ani.

Accidentul s-a soldat cu rănirea ocupanţilor autoturismului condus de tânărul din Vrancea, şoferul şi 3 pasageri cu vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani,toţi din Râmnicu Sărat.

Persoanele rănite au fost preluate de ambulanţă pentru îngrijiri medicale.

În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

– În data de 18 iunie a.c., în jurul orei 08.30, poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi de producerea unui accident de circulaţie pe Calea Eroilor, din municipiul Buzău.

Din cercetări la faţa locului a reieşit că autoturismul condus pe direcţia Buzău către Ploieşti de către o şoferiţă în vârstă de 40 de ani, din Timişoara, a surprins şi accidentat o femeie pieton, de 38 de ani, din Buzău, care s-ar fi angajat în traversarea drumului în zona marcajului pietonal.

Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului care a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

– Nereguli în trafic sancţionate de poliţiştii buzoieni
În perioada 18 – 21 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 410 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 59 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În ziua de 20 iunie a.c., în intervalul orar 00:00 – 24:00, a fost desfăşurată operaţiunea Marathon – ROADPOL, s-a acţionat pe linia combaterii vitezei excesive şi combaterea consumului de alcool.

Aparatele radar au înregistrat 189 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 31 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 172 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui sucevean de 69 de ani, care rula pe DN 2 E 85, în afara localităţii Cioranca.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (62), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(24), dar şi 80 pentru alte abateri în trafic.

Alte 28 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, conducerea autoturismului pe contrasens, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 35 de pietoni.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 173.445 de lei.

– Acţiuni pentru scoaterea din trafic a şoferilor băuţi
Poliţiştii rutieri au acţionat în perioada minivacanţei şi pentru depistarea conducătorilor auto care s-au urcat la volanul maşinilor după ce au consumat alcool.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 11 situaţii. În cazul a 7 şoferi depistaţi băuţi la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unei femei de 51 de ani, din Săruleşti, care a decis să îşi conducă autoturismul pe raza localităţii Vintilă Vodă, cu toate că băuse înainte de a se urca la volan.

Poliţiştii rutieri au întocmit alte trei dosare penale care au vizat circulaţia pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:

– Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare!

– Respectaţi-vă partenerii de trafic!

– Nu conduceţi când sunteţi obosit!

– Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!

– Înainte de a porni motorul, aşezaţi copiii pe bancheta din spate şi fixaţi-le centurile de siguranţă!

– Dacă aţi consumat băuturi alcoolice, NU CONDUCEŢI!

SIGURANŢA RUTIERĂ TREBUIE SĂ NE PREOCUPE PE TOŢI!
ALEGEŢI VIAŢA!

Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău