Publicat: 12 Martie, 2020 - 14:22
Share

Agențiile ONU promovează astăzi a nou program de salvare a milioane de fete și adolescente de căsătoriile intreprinse, in mod ilegal, in întreaga lume. Proiectul se concentrează pe ajutarea fetelor să ajungă să acceseze serviciile școlare si sa isi continue studiile, pe tot globul.

În plus, programul include strategii de educație destinate părinților și comunităților urbane si rurale, in general, senzibiloilizand societatea in legatura pericolelul de a te căsători prea curând si fenomenele asociate acestei practici.

Această campanie a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) își propune să ajungă la 14 milioane de adolescente din 12 țări din Africa, Orientul Mijlociu și Asia de Sud si Sud - Est. Scopul său este să pună capăt căsătoriilor forțate până în 2030, în acele regiuni, care sunt printre cele mai afectate de aceasta problemă sociala.
 

Aproximativ 12 milioane de fete sunt obligate să se căsătorească, în fiecare an, la vârste foarte mici, ceea ce înseamnă că pot să sufere de grave probleme de sănătate asociate sarcinilor, a avertizat Directorul Executiv al UNICEF, Henrietta Fore. Functionarul UNICEF a subliniat, de asemenea, si că acest lucru cauzează daune ireparabile viitorului tinerelor, sănătății lor fizice și stării lor emotionale.
 

"Fetele ar trebui să aibă puterea de a lua propriile decizii despre când și cu cine se vor căsători, sa fie lasate sa isi continue scoala si sa decida asupra momentului în care vor avea copii, a subliniat Directorul Executiv al UNFPA, Natalia Kanem. "Atâta timp cât fetele se căsătoresc ca minore, a adăugat Kanem, "nu putem realiza nici dezideratele umanitatii cu privire la egalitatea de gen".

Tag-uri Institutii: