Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 49 de minute 54 de sec

Nevoia unei strategii de stăvilire a antidemocraţiei

17 Octombrie, 2018 - 16:13
Prin contact intens cu Apusul, românii au învăţat virtuţile civismului şi luptei pentru demnitate jalonând calea adecvării la modernitate şi democraţie. Regimul Dragnea îi întoarce din drum. Cum să i se replice eficient?

Avortul. O nouă epocă pentru Decretul ceaușist 770? (Newsweek.ro)

15 Octombrie, 2018 - 16:09
Avortul nu este interzis în România, după abrogarea decretului ceaușist, în 1989, dar tot mai multe spitale județene anunță că nu mai efectuează întreruperi de sarcină la cerere, invocând motive religioase.

Conspiratia tacerii - peste 3 miliarde de euro pe an (Ziare.com)

15 Octombrie, 2018 - 12:21
Cea mai mare conspiratie a tacerii din spatiul public romanesc priveste una dintre cele mai importante chestiuni ale Romaniei actuale.

Newsweek.ro: Petre Lăzăroiu, al treilea șarlatan de la CCR

12 Octombrie, 2018 - 15:32
Printre cei nouă judecători de la Curtea Constituțională din România se află încă un „măr stricat“.

Horror guvernamental

12 Octombrie, 2018 - 15:22
Ce OUG pe justiţie va da luni guvernul?- se întreabă, nedumeriţi, observatorii. Se poate lesne anticipa, din analiza bilanţului său în domeniu. Şi din modul în care vitregeşte economia României. Precum şi pe ţăranii ei.

Interviu Ziare.com: Bumerangul care l-a lovit pe Dragnea

12 Octombrie, 2018 - 15:05
Referendumul a esuat pentru ca Dragnea-lehamitea a depasit homofobia, dar si din cauza a doua greseli majore: intalniri politice in Biserica si mesajul anti-european, afirma sociologul Gelu Duminica.

Proza Hertei Müller pe scena Naționalului ieșean

12 Octombrie, 2018 - 11:45
Regizoarea Mihaela Panainte prezintă volumul "Ținuturile joase" ("Niederungen") al laureatei Nobelului pentru Literatură într-o versiune scenică modernă, originală şi impresionantă. Premiera are loc loc sâmbătă.

La ceasul reconcilierii. Şi al redemocratizării

11 Octombrie, 2018 - 14:00
Şi acum ce-i de făcut? Cum s-ar putea fructifica succesul poporului, care, în răspăr cu revenirea în evul mediu hărăzit românilor, prin plebiscit, de managerii îmbisericirii şi de baronii roşii, s-a impus prin boicot?

Vot de blam împotriva ipocriziei

10 Octombrie, 2018 - 14:59
Întrucât nimeni nu-şi asumă nicio răspundere pentru niciun eşec, gafă sau eroare, chiar istorică, iar duplicitatea este la putere, România trece printr-o profundă şi acută criză de autoritate. De orice autoritate.

Despre părinţi normali şi tradiţionali

8 Octombrie, 2018 - 16:53
Ce avem de înţeles din eşecul plebiscitului pentru familie? Cine e de vină pentru masivul boicot? Şi cum se poziţionează românii faţă de ticăloşiile şi neghiobiile clasei politice şi a unei părţi a elitei culturale?

Referendum invalidat în România

8 Octombrie, 2018 - 10:55
Patru români din cinci au boicotat referendumul despre familie, convocat de grupări conservatoare apropiate de cultele religioase.

Triumful Romaniei moderne

7 Octombrie, 2018 - 23:26
E imposibil de gasit ceva normal sau traditional in boicotul masiv cu care s-a soldat referendumul convocat de regimul Dragnea pe tema familiei "traditionale" sau "normale".

Ziare.com: Calatoria Vioricai Dancila spre autonomie: "Ai sa dai sama, doamna"

5 Octombrie, 2018 - 15:15
Viorica Dancila a fost intampinata cu aplauze in sedinta de guvern.

Complici la fraudă? Un referendum pentru dictatură

5 Octombrie, 2018 - 14:49
Pentru mulţi, zarurile au fost aruncate şi cale de întoarcere nu mai e. Dar mai există perplecşi, nehotărâţi şi timoraţi, faţă cu sumedenie de ameninţări şi cu absenţa unei dezbateri lămuritoare şi nemanipulative.

Newsweek.ro: Salariu lunar de 2.300 de euro pentru șefa editurii care a tipărit greșit trei manuale

5 Octombrie, 2018 - 11:39
Editura Didactică și Pedagogică a publicat trei manuale cu greșeli, cel puțin unul dintre ele urmând a fi retipărit.

Înainte de referendum: România se ceartă pe tema căsătoriei între persoane de același sex

4 Octombrie, 2018 - 20:58
Să fie trecută în Constituție prevederea potrivit căreia căsătoria este uniunea dintre "bărbat și femeie"? Românii decid prin vot în câteva zile. Dezbaterea dezbină societatea, pe fondul crizei politice existente.

Interviu Ziare.com: Rezolutia impotriva Romaniei nu poate fi evitata dupa prestatia lui Dancila la Strasbourg

4 Octombrie, 2018 - 15:44
Europa a intrat in logica de raspuns si nu e nicio sansa ca Guvernul Dancila sa evite pana in noiembrie stabilirea unor pasi graduali in legatura cu Romania.

A minti mintire in Parlamentul European

4 Octombrie, 2018 - 15:35
Actualii guvernanti damboviteni nu sunt primii care incearca sa-si acopere, machiavelic, nefacutele, optand pentru atac ca apararea cea mai buna.

Gianina Cărbunariu: "Am simțit căldura publicului din Piatra Neamț"

30 Septembrie, 2018 - 18:48
Apropiindu-ne de final, aruncăm o privire în urmă și, concomitent, una spre viitorul Festivalului de Treatru de la Piatra Neamț. Gianina Cărbunariu, directorul Teatrului Tineretului, ne însoțește pe acest drum.

Investitorii germani mai cred în piața românească

30 Septembrie, 2018 - 17:13
Instabilitate politică, perspectivă de afaceri neclară: investitorilor germani le este pusă la încercare încrederea în mediul de afaceri din România. Și totuși, business-ul german mai pune un picior în Transilvania.

Pagini