Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 29 de minute 50 de sec

Forţa politică a autenticităţi

19 Octombrie, 2018 - 15:32
Ce implică insolenţa şi viteza cu care regimul Dragnea distruge democraţia? La ce schimbări au întârziat să se adapteze mulţi politicieni europeni din vest şi est? Şi în ce constă forţa unor formaţiuni ca USR sau MRI?

Sansele ratate ale Romaniei in 100 ani. Cum am ajuns de la Iuliu Maniu la elita cleptocrata a lui Liviu Dragnea (Ziare.com)

19 Octombrie, 2018 - 12:35
Ioan Stanomir: Cu doamna Dancila la conducerea Guvernului, cred ca orice referire la majestatea Centenarului este o forma de impietate.

Marina Constantinescu: "Cred în forţa teatrului şi implicarea artiştilor de valoare"

18 Octombrie, 2018 - 17:11
Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti a pregătit un program extrem de bogat în evenimente. Criticul Marina Constantinescu, director artistic şi selecţioner al FNT, despre această a 28-a ediţie.

Pesta porcină africană, ținută la secret în Teleorman. Directorul DSV recunoaște (Newsweek.ro)

18 Octombrie, 2018 - 16:11
Primul caz de pestă porcină africană din județul Teleorman a fost ținut la secret timp de două săptămâni de DSV, deși legislația europeană și națională îi obligă să raporteze imediat toate cazurile suspecte.

Întru resuscitarea unei democraţii în agonie

18 Octombrie, 2018 - 15:36
Jocul cu dictatura e ca focul. Nu tot ce e uşor de aprins, stârnit sau clădit e lesne de stins, frânat ori demolat. Democraţia e ca aerul. Fără ea, naţiunile îşi sugrumă viitorul. Românii ar putea totuşi s-o salveze.

Nevoia unei strategii de stăvilire a antidemocraţiei

17 Octombrie, 2018 - 16:13
Prin contact intens cu Apusul, românii au învăţat virtuţile civismului şi luptei pentru demnitate jalonând calea adecvării la modernitate şi democraţie. Regimul Dragnea îi întoarce din drum. Cum să i se replice eficient?

Avortul. O nouă epocă pentru Decretul ceaușist 770? (Newsweek.ro)

15 Octombrie, 2018 - 16:09
Avortul nu este interzis în România, după abrogarea decretului ceaușist, în 1989, dar tot mai multe spitale județene anunță că nu mai efectuează întreruperi de sarcină la cerere, invocând motive religioase.

Conspiratia tacerii - peste 3 miliarde de euro pe an (Ziare.com)

15 Octombrie, 2018 - 12:21
Cea mai mare conspiratie a tacerii din spatiul public romanesc priveste una dintre cele mai importante chestiuni ale Romaniei actuale.

Newsweek.ro: Petre Lăzăroiu, al treilea șarlatan de la CCR

12 Octombrie, 2018 - 15:32
Printre cei nouă judecători de la Curtea Constituțională din România se află încă un „măr stricat“.

Horror guvernamental

12 Octombrie, 2018 - 15:22
Ce OUG pe justiţie va da luni guvernul?- se întreabă, nedumeriţi, observatorii. Se poate lesne anticipa, din analiza bilanţului său în domeniu. Şi din modul în care vitregeşte economia României. Precum şi pe ţăranii ei.

Interviu Ziare.com: Bumerangul care l-a lovit pe Dragnea

12 Octombrie, 2018 - 15:05
Referendumul a esuat pentru ca Dragnea-lehamitea a depasit homofobia, dar si din cauza a doua greseli majore: intalniri politice in Biserica si mesajul anti-european, afirma sociologul Gelu Duminica.

Proza Hertei Müller pe scena Naționalului ieșean

12 Octombrie, 2018 - 11:45
Regizoarea Mihaela Panainte prezintă volumul "Ținuturile joase" ("Niederungen") al laureatei Nobelului pentru Literatură într-o versiune scenică modernă, originală şi impresionantă. Premiera are loc loc sâmbătă.

La ceasul reconcilierii. Şi al redemocratizării

11 Octombrie, 2018 - 14:00
Şi acum ce-i de făcut? Cum s-ar putea fructifica succesul poporului, care, în răspăr cu revenirea în evul mediu hărăzit românilor, prin plebiscit, de managerii îmbisericirii şi de baronii roşii, s-a impus prin boicot?

Vot de blam împotriva ipocriziei

10 Octombrie, 2018 - 14:59
Întrucât nimeni nu-şi asumă nicio răspundere pentru niciun eşec, gafă sau eroare, chiar istorică, iar duplicitatea este la putere, România trece printr-o profundă şi acută criză de autoritate. De orice autoritate.

Despre părinţi normali şi tradiţionali

8 Octombrie, 2018 - 16:53
Ce avem de înţeles din eşecul plebiscitului pentru familie? Cine e de vină pentru masivul boicot? Şi cum se poziţionează românii faţă de ticăloşiile şi neghiobiile clasei politice şi a unei părţi a elitei culturale?

Referendum invalidat în România

8 Octombrie, 2018 - 10:55
Patru români din cinci au boicotat referendumul despre familie, convocat de grupări conservatoare apropiate de cultele religioase.

Triumful Romaniei moderne

7 Octombrie, 2018 - 23:26
E imposibil de gasit ceva normal sau traditional in boicotul masiv cu care s-a soldat referendumul convocat de regimul Dragnea pe tema familiei "traditionale" sau "normale".

Ziare.com: Calatoria Vioricai Dancila spre autonomie: "Ai sa dai sama, doamna"

5 Octombrie, 2018 - 15:15
Viorica Dancila a fost intampinata cu aplauze in sedinta de guvern.

Complici la fraudă? Un referendum pentru dictatură

5 Octombrie, 2018 - 14:49
Pentru mulţi, zarurile au fost aruncate şi cale de întoarcere nu mai e. Dar mai există perplecşi, nehotărâţi şi timoraţi, faţă cu sumedenie de ameninţări şi cu absenţa unei dezbateri lămuritoare şi nemanipulative.

Newsweek.ro: Salariu lunar de 2.300 de euro pentru șefa editurii care a tipărit greșit trei manuale

5 Octombrie, 2018 - 11:39
Editura Didactică și Pedagogică a publicat trei manuale cu greșeli, cel puțin unul dintre ele urmând a fi retipărit.

Pagini