Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 17 minute 17 sec

Guvernarea PSD: 1.700 de biblioteci închise în 5 ani. Harta dezastrului, pe regiuni - Newsweek.ro

2 ore 29 de minute în urmă
România a închis, după Revoluție, 7.000 de biblioteci, peste 200 pe an. Pentru majoritatea covârșitoare a românilor, bibliotecile reprezintă singura alternativă la prețul prohibitiv al cărților.

Lucian Boia: Noi discutam de Ceausescu, dar cum se poate ca un om ca Dragnea sa supuna o tara? - Interviu Ziare.com

8 ore 45 de minute în urmă
Coruptia si minciuna au devenit, in comunism, strategii generalizate de supravietuire de zi cu zi, si ponoasele le platim si astazi, cand vedem bine, spune Boia, ca romanii se trag din comunisti mai mult decat din daci.

Romii, între memorie și vot conștient

18 Mai, 2019 - 22:21
Cei mai mulți nu știu că, acum 75 de ani, pe 16 mai 1944, în lagărul de exterminare de la Auschwitz a existat o revoltă a deținuților sinti și roma. Vreme de două luni, romii nu au mai fost uciși, în lagăr.

Vampirii din Guvern - Nu mai sug sângele poporului, îl vând

17 Mai, 2019 - 19:02
Expresia „a supt sângele poporului“ a fost folosită pentru a acuza diverse categorii sociale și economice, în funcție de contextul istoric: boierii, burghezii, imperialiștii sau, mai nou, multinaționalele.

Am învăţat ceva din greşelile noastre?

17 Mai, 2019 - 15:32
S-a învăţat oare ceva, în vest, din crizele ultimelor două decenii? Dar în România, după ani de pesedism dezlănţuit? Alegerile europene vor constitui un test al capacităţii noastre de a învăţa şi de ne proba vitalitatea.

De ce ai să votezi

15 Mai, 2019 - 15:25
Nu vrei să votezi? Fiindcă ţi-e frică de Dragnea? Pentru că Europa e prea departe şi nu te interesează alegerile europene? Pentru că ai impresia că n-ai avea cu cine? Fă-te mai bun. Sunt sigur că te vei face. Iată de ce:

Opinie: Realitatea lui Liviu Dragnea

14 Mai, 2019 - 09:19
Vorbim cu toții engleza, dar nu-i înțelegem pe englezi, spunea, la Sibiu, Jean-Claude Juncker. În România vorbim cu toții. Și nu ne înțelegem decât ce ne bagă în cap alții. O scrisoare semnată de Cristian Ștefănescu.

Ziare.com: Filmul unei saptamani in care Dragnea a incercat sa compromita Romania, dar i-au ras in nas si UE, si romanii

13 Mai, 2019 - 11:50
A fost saptamana in care Liviu Dragnea si Viorica Dancila, izolati pe plan european si considerati nefrecventabili de propria familie politica a PSD, si-au scos in public propriile caricaturi.

Revoluţie în "colonia" România

10 Mai, 2019 - 14:57
În timp ce liderii europeni făceau băi de mulţime la Sibiu, Iaşul strămoşilor mei era cotropit asiatic de trupe cu misiunea de a proteja PSDişti fugind de oprobriul masei ţinute la respect de jandarmi şi dube.

Dans îndrăcit pe Titanicul european

8 Mai, 2019 - 15:28
Ce greu facem faţă, ca specie, adevărurilor incomode. Ce uşor ne minţim şi ne pliem gogoşilor altora. Cărora le e cu atât mai lesne să mintă cu cât au contribuit mai activ şi plin de zel la o realitate greu de suportat.

Cine pierde si cine castiga cand Liviu Dragnea pierde procente, in numele PSD

7 Mai, 2019 - 16:16
Pozitionarea clara a lui Dragnea contra institutiilor europene, pe de o parte, si neputinta aceluiasi Dragnea de a "livra" o ordonanta de imunitate in fata legii au dus la o scadere constanta a PSD in optiunile de vot.

Memorabil triumf anticleptocrat

3 Mai, 2019 - 15:53
România dragniotă e corijentă la toate capitolele. Iar nota de plată a unei repetenţii evitabile o vor plăti românii, victimele catastrofei perpetuării PSD la putere. Dar există şi veşti bune, datorate unor oameni buni.

Antisemitism şi extremism în România, în Europa şi aiurea

2 Mai, 2019 - 15:28
Că e şi internaţională n-o face mai puţin românească. E vorba de problema antisemitismului. Care cu şi fără evrei devastează, iată, minţile unui tot mai mare număr de oameni din lumea liberă, periclitându-i democraţiile.

România: Drumurile care ucid

30 Aprilie, 2019 - 15:15
În fiecare zi, în România, cinci oameni mor în accidente rutiere. În peste 30.000 de accidente produse anual pe șosele, aproape 2.000 de victime își pierd viața. Siguranța rutieră plasează România pe ultimul loc în UE.

Ziare.com: Incepe campania electorala pentru europarlamentare si referendumul declansat de presedinte

27 Aprilie, 2019 - 12:59
Sambata este, oficial, prima zi a campaniei electorale. Urmeaza 30 de zile in care candidatii celor 13 partide si trei independenti vor incerca sa convinga electoratul ca merita un mandat in Parlamentul European.

Referendumul lui Iohannis şi traiectoria României

25 Aprilie, 2019 - 15:17
Ce implică referendumul lui Iohannis? Care va fi traiectoria României după adoptarea modificărilor la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală? Şi ce e de făcut contra consolidării unor tiranii de tip nou?

Academia de Poliție: profesor-polițist tocmai condamnat penal, înscris la un concurs de avansare (Newsweek.ro)

25 Aprilie, 2019 - 12:30
Un polițist care în noiembrie 2018 a fost condamnat pentru că a dezvăluit studenților, înainte de examen, subiectele de la licență, s-a înscris la concursul de avansare.

Ziare.com: Ce joc tactic face Viorica Dancila? "Nicio marioneta nu este marioneta in mod absolut"

24 Aprilie, 2019 - 16:53
Presedintele Iohannis a respins, marti, cele trei propuneri de noi ministri votate de conducerea PSD. In foarte scurt timp, premierul Dancila i-a trimis propuneri de interimari.

Despre creştini şi nimicurile care-i ucid

24 Aprilie, 2019 - 14:45
După sensul ei iniţial, sărbătoarea pascală e una a libertăţii, celebrând izbăvirea de robie cu ajutor divin. La antipod e nihilismul demolatorilor democraţiei terorizând şi tiranizând pentru o presupusă "libertate".

Ziare.com: Liviu Dragnea e pe cai mari sau pe duca?

22 Aprilie, 2019 - 17:32
Soarta omului politic Liviu Dragnea depinde in mare masura de ce se va intampla in ziua de 20 mai, zi in care Inalta Curte ar putea sa dea verdictul in dosarul Bombonica.

Pagini