Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 42 de minute 36 de sec

Polițiștii europeni poartă uniforme croite la Fălticeni, pe salarii de nimic

9 Iulie, 2020 - 16:04
Veniturile muncitorilor din România sunt uneori la fel de mici ca în Bangladesh, relevă un raport al unui ONG din Belgia. Polițiștii și militarii din UE au haine cusute de muncitori prost plătiți la Fălticeni și Iași.

Mirela vrea să se întoarcă acasă! Cum a picat România BAC-ul la pandemie (SpotMedia.ro)

9 Iulie, 2020 - 11:47
Mirela Tudorancea-Buzoianu locuiește în Marea Britanie și așteaptă de șapte luni să se întoarcă acasă, la Constanța, pentru a-și revedea familia. Epidemia de coronavirus i-a dat viața peste cap.

Atacul furibund al CCR împotriva statului de drept (SpotMedia.ro)

8 Iulie, 2020 - 13:28
Decizia CCR, care suspendă obligativitatea carantinării/izolării persoanelor infectate cu SARS CoV2, este una ostilă Guvernului și nu ține cont de context, spune profesorul de științe politice Cristian Pîrvulescu.

Banalizarea morții poate duce la absenteism masiv în alegeri (SpotMedia.ro)

7 Iulie, 2020 - 14:58
În ultimele patru luni, în România au murit, din cauza infectării cu coronavirus, 1.768 de persoane și alți 122 de cetățeni români au decedat în străinătate. Măsurile au fost ridicate, dar epidemia nu s-a încheiat.

Infractori, politică, societate

3 Iulie, 2020 - 10:34
Construim sute de biserici, dar conservăm penitenciarele existente, zugrăvind eventual pereții plini de mucegai sau înlocuind încuietorile ruginite de vreme ale celulelor.

Guvernul amână aplicația anti-COVID de teama reacțiilor negative. Teoria conspirației și lupta politică ne lasă fără apărare? (SpotMedia)

1 Iulie, 2020 - 10:59
Din februarie, din momentul în care a fost clar că epidemia de coronavirus va lovi în plin, liderii politici au cerut experților în tehnologie instrumentele necesare pentru a putea limita răspândirea bolii.

Genocid

30 Iunie, 2020 - 13:36
S-au împlinit 79 de ani de la Pogromul din Iași. O parte din familia mea a supraviețuit genocidului. Alta a fost lichidată în "curățirea" antonesciană a "terenului". Mai are o noimă să ne amintim? Dar de faptele Chinei?

Talibanizarea și patologia socială. De ce si pe cine urâm? Ce e sexomarxismul? Interviu (SpotMedia.ro)

30 Iunie, 2020 - 11:45
Este o perioadă de talibanizare: una a urii și a incapacității de a dialoga. E o pandemie care s-a transformat într-o patologie socială.

Sforarul de Dâmbovița care duce măcelari la Tönnies

29 Iunie, 2020 - 18:25
Lungul drum al măcelarilor români spre abatoarele din Germania trece prin eșaloanele mai discrete ale puterii politice locale din România.

Mineriada apuseană și picioarele superbe ale unor minciuni

29 Iunie, 2020 - 16:54
Mai sunt și altfel de minciuni. Unele cu picioare superbe. Iar demascarea gogoșilor lungi și longevive e o întreprindere riscantă. Poate fi acuzată de sexim, de rasism, de ferească Cerul ce. A n-o asuma, însă, e mortal. 

România și slăbiciunea cooperării personalizate cu SUA (SpotMedia.ro)

29 Iunie, 2020 - 14:08
Să nu ne mai mirăm că președintele Poloniei a fost recent primit la Casă Albă și că prezența militară americană va crește în această ţară.

Trafic de persoane sub protecția statului român

27 Iunie, 2020 - 09:33
Statele Unite critică România pentru că nu a luat măsuri pentru combaterea traficului de persoane. Astfel că bărbați, femei și copii români sunt exploatați sexual, forțați la muncă ilegală, tâlhării și cerșetorie.

Minoritățile sexuale puse la zid

26 Iunie, 2020 - 13:48
Pentru a nu fi renegați de societate și de familiile lor, homosexualii își ascund adesea orientarea sexuală. Mai ales în fostele țări comuniste, persoanele din comunitatea LGBT se confruntă cu abuzuri și injurii.

Spitalul și tortura: Cum au ajuns medicii de la eroi la torționari și care vor fi efectele (SpotMedia.ro)

25 Iunie, 2020 - 14:30
Din linia întâi a luptei contra pandemiei, așa cum erau prezentați în toate discursurile politicienilor, medicii au ajuns să fie suspectaţi de aplicarea unor metode de tortură asupra pacienţilor bolnavi de COVID-19

Gianina Cărbunariu: Condițiile precare de muncă sunt, de ani de zile, aceleași

24 Iunie, 2020 - 15:44
Până pe 26 iunie, Volksbühne din Berlin prezintă împreună cu teatre din răsăritul Europei festivalul Postwest. Gianina Cărbunariu şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, pe care îl conduce, se numără printre invitaţi.

Comentariu: Incendiatorul de la Tönnies se erijează în pompier?

24 Iunie, 2020 - 14:45
Blocadă impusă regiunilor Gütersloh și Warendorf din cauza unei singure firme. Deşi este vorba de cel mai mare concern european de prelucrare a cărnii, lucrurile nu pot rămâne fără urmări, avertizează Miodrag Soric.

Despre tripla înșelătorie cu privire la minorități (SpotMedia.ro)

23 Iunie, 2020 - 15:34
Minoritățile nu sunt un accident al epocii noastre, nu sunt o boală, o aberație sau un inamic intern, ci sunt parte integrantă a istoriei noastre, scrie profesorul universitar Ciprian Mihali pentru SpotMedia.

FITS, aproape de public, în ciuda pandemiei

22 Iunie, 2020 - 16:50
Să urmăreşti un festival pe ecranul unui computer nu se compară cu trăirile pe care le ai într-o sală de teatru. Iniţiativa festivalului sibian FITS, de a realiza o ediţie online, a fost, însă, mai mult decât salutară.

În mintea generației nativilor digitali. Cum poate reîncepe școala? (SpotMedia.ro)

20 Iunie, 2020 - 16:02
Viitorul este învățământul hibrid, combinație intre “față în față” și online. Trebuie să facem asta dincolo de criză, consideră fostul ministru al Educației, prof. univ dr. Mircea Miclea.

Noxele din propria ogradă

20 Iunie, 2020 - 09:37
Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa, cu un indice mediu de 74% în ceea ce privește noxele pe care bucureștenii le inhalează zilnic.

Pagini