Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 44 de minute 21 de sec

SpotMedia.ro: PSD poate câștiga alegerile dacă prezența e sub 35%

4 Decembrie, 2020 - 11:21
După experiența din 2016, și de această dată nimic nu e câștigat sau pierdut dinainte.

"Nu poți eradica sărăcia cu oameni care îi urăsc pe săraci"

4 Decembrie, 2020 - 08:48
Săracii nu s-au regăsit în programele de guvernare din România ultimilor 30 de ani. În campanii li s-au oferit pungi, promisiuni neonorate și amenințări. Iar România a rămas în coada Europei la nivelul de trai.

De noi depinde să nu fie tot ei

3 Decembrie, 2020 - 14:29
Vor fi tot ei la cârmă? Tot hoții care au condus țara spre dezastru timp de 30 de ani? Sau mai încercăm și altceva? Cum ne putem ameliora viața? Simplu. Optând politic rațional pentru ce promite să facă țării bine.

SpotMedia: România e codaşă în UE la cheltuielile cu sănătatea

2 Decembrie, 2020 - 11:35
România a alocat în anul 2018 pentru sănătate doar 580 de euro pe cap de locuitor, aceasta fiind cea mai mică sumă înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.

Cum își pregătește Igor Dodon plecarea de la putere? Pune oamenii pe baricade!

1 Decembrie, 2020 - 16:32
În timp ce Republica Moldova se scufundă în COVID, deputații socialiști, care controlează puterea, unii cu cetățenie română, uneltesc, în Parlament, diversiuni anti-românești chiar de Ziua Națională a României.

Ce-ti doresc eu ție, biată Românie

1 Decembrie, 2020 - 16:15
De ziua ta, ce să-ți doresc? Cu ce să te-nzestrez, dac-aș putea? Ce vis să-ți împlinesc dacă, visându-l și articulându-l, el s-ar apropia de realizare? Cu vaccinuri anticovid pentru toți? Cu daruri materiale?

Preşedintele României elogiază efortul personalului medical în lupta cu pandemia

1 Decembrie, 2020 - 13:04
Președintele Klaus Iohannis le-a mulțumit marți, cu ocazia Zilei Naționale a României, medicilor pentru „altruismul” de care dau dovadă în lupta cu pandemia și a felicitat societatea civilă pentru implicare.

Obiectivul lui Iohannis: de ce are nevoie de victorie la alegerile de duminică

1 Decembrie, 2020 - 11:19
Înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, România a experimentat, fără ca vreun oficial să recunoască, însă, scenariul suedez, în condițiile precare ale sistemului medical autohton demult depășit de situație.

Opinie: Cultura anulării la București

30 Noiembrie, 2020 - 19:24
Mă întrebam când va ajunge ”cultura anulării” la români. Sub impactul valului de iliberalism și sminteli iscate de pandemie, exportul de cancel culture american s-a accelerat masiv și a contaminat și GDS și Revista 22.

"Faptul că în perioada aceasta publicul a migrat din sălile de teatru în online e expresia nevoii de teatru"

30 Noiembrie, 2020 - 13:53
Mediul online poate hrăni nevoia de teatru şi reduce angoasa izolării. Iar teatrul, deşi nu schimbă mersul vremurilor, le poate îmblânzi prin catharsis, apreciază pentru DW criticul de teatru Oana Cristea Grigorescu.

Cat de saraca este cu adevarat Moldova dupa 30 de ani de abandon din partea Bucurestiului (Ziare.com)

27 Noiembrie, 2020 - 13:32
Tinuta in saracie in ultimii 30 de ani, deceniile de nepasare si-au lasat adanc amprenta pe regiunea de nord-est a Romaniei, Moldova.

Metabolismul indus al „României profunde“

27 Noiembrie, 2020 - 11:37
Vom fi din nou la mîna „României profunde“. La mîna primarilor și a preoților, cei mai eficienți agenți electorali mai ales în situațiile de criză cum este aceasta prin care trecem.

„Scepticismul poate să-i transforme în listele acelea negre”

27 Noiembrie, 2020 - 09:55
Un medic anestezist român din așa-numita „prima linie” povestește despre noile provocări ale meseriei în epoca SARS-CoV-2, despre pacienți, boala necunoscută și coronascepticii care le știu pe toate.

Ticăie o bombă cu ceas. Cât va costa căciula? (SpotMedi.ro)

26 Noiembrie, 2020 - 09:31
Nu mai am absolut nicio încredere în relevanța, nu în corectitudinea, subliniez, în relevanța numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus comunicat zilnic de Guvern.

Despre pactul Ludovic Orban – Nicuşor Dan (SpotMedia.ro)

25 Noiembrie, 2020 - 14:02
Dacă aş fi primarul Bucureştilor şi Liviu Dragnea ar fi prim-ministru, iar banii pentru proiectele care ar ajuta bucureştenii ar depinde de pupatul inelului, aş pune mâna pe bani, ca să fac cu ei ceva folositor.

Acasă e un loc periculos sau despre capcana violenței domestice

25 Noiembrie, 2020 - 10:59
Există un cerc vicios al violenței domestice care, doar foarte rar, poate fi interupt din afară și care, adesea, continuă atâta timp cât victima rămâne în viață.

Diagnostic pentru sănătatea României

25 Noiembrie, 2020 - 10:37
Medici care se întâlnesc zi de zi în saloane și cabinete cu virusul corona au povestit pentru Deutsche Welle despre epuizarea spitalelor și a unui sistem reglementat prin legi rămase în urma vremurilor.

PNL, favorit să câștige alegerile. PSD și USR-PLUS luptă pentru locul doi. De această dată, absenteismul nu-i ajută pe social-democrați (SpotMedia.ro)

24 Noiembrie, 2020 - 13:42
În mai puțin de două săptămâni, cel mai încărcat sezon electoral se va închide după o serie de trei scrutine importante desfășurate într-o perioadă de aproximativ un an: alegeri prezidențiale, alegeri locale și generale.

Statul de drept: cum a rămas Predoiu în siajul lui Dragnea

24 Noiembrie, 2020 - 11:45
Sloganul "corupția ucide" a fost abandonat, deși dramele nu s-au terminat. Morala provizorie a ministrului Justiției și pasivitatea lui frenetică nu au fost de ajutor în recuperarea timpului pierdut pe vremea PSD.

SpotMedia: Persoane singure, decedate acasă, infectate cu Covid

23 Noiembrie, 2020 - 17:11
Într-un interviu acordat SpotMedia.ro, medicul legist Dr. Dan Manu a explicat de ce ar fi extrem de importante autopsiile celor decedați în urma infecției cu Covid.

Pagini