Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 7 minute 42 de sec

Rănile uitate ale memoriei sub bisturiul realității

27 Martie, 2020 - 17:20
Tragedia  de la maternitatea Giulești: șase luni cu suspendare pentru managerul spitalului și șase vieți cu suspendare pentru nou-născuții din incubatoare arși în flăcări.

Cum ne ajuta, concret, Armata in lupta cu coronavirusul. De ce au venit soldatii inarmati si cu masini tactice, in Piata Unirii (Ziare.com)

27 Martie, 2020 - 12:52
De miercuri, militarii romani ies zilnic pe strazi ca sa contribuie la impiedicarea raspandirii noului coronavirus. Ce vor face ei propriu-zis in orase, dar si de ce sunt inarmati si se deplaseaza cu masini tactice?

Maretia si orbirile unui leu paraleu

26 Martie, 2020 - 17:26
Ducandu-l pe cea lume, corona, acest ucigas in masa parca invizibil, a izbutit ce n-a reusit comunismul, acest asasin in masa vizibil parca numai victimelor sale. Sa-l invinga pe Paul Goma. Dar nu s-a invins Goma singur?

Schema de tratament folosită de medici în lupta cu coronavirusul (Newsweek.ro)

25 Martie, 2020 - 18:15
La nivelul Ministerului Sănătății s-a emis un Ordin de Ministru, asumat de secretarul de stat Horațiu Moldovan, prin care s-a stabilit protocolul de tratament pentru a combate infecția cu virusul SARS-Cov-2.

Noi restricții de circulație pentru români 

24 Martie, 2020 - 17:08
Recomandările de stat acasă devin obligatorii, persoanele aflate în carantină vor fi supravegheate cu dispozitive electronice. 

Restricții de circulație în România

21 Martie, 2020 - 22:16
Ministrul afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis sâmbătă seară ordonanță militară numărul 2, prin care se interzice circulația în spațiile publice a grupurilor mai mari de 3 persoane.

Ceremoniile realităţii: Cine ne gestionează inconștiența?

20 Martie, 2020 - 17:39
În noianul de bărbăție improvizată în fața morții, gîndul că n-ai cum să scapi ne dă, nu de puține ori, frisoane. „Și mîine va fi o zi“ și-a comutat, implacabil, paradigma.

Cum apar fake news-urile despre COVID-19 (Ziare.com)

18 Martie, 2020 - 12:59
Virus scapat din laborator, banal ca o gripa, dispare daca folosesti produsul X, o arma geopolitica inventata in lupta subterana dintre marile puteri - pandemia provocata de SARS-CoV2 face obiectul unor dezinformari.

Este timpul sa vorbim despre propaganda ruseasca si epidemie! (Ziare.com)

17 Martie, 2020 - 12:19
Stirile false abunda. Daca esti printre cei ai caror prieteni nu le raspandesc, esti realmente norocos.

Primele victime ale stării de urgență: câțiva șefi județeni de la Antifrauda fiscală (Newsweek.ro)

17 Martie, 2020 - 11:17
Premierul Ludovic Orban i-a „concediat” pe șefii de la Antifraudă, după ce a intrat în vigoare decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Orban: Unele țări sunt preocupate de soluții individuale

15 Martie, 2020 - 20:44
Premierul României, Ludovic Orban, acuză unele țări din UE că preferă să se descurce individual în locul colaborării europene, în criza coronavirus. Primele declarații după anunțul privind instituirea stării de urgență.

La mulţi ani, Cristian Măcelaru!

15 Martie, 2020 - 16:56
Dirijorul român Cristian Măcelaru, stabilit de curând în vestul Germaniei, cu un palmares internaţional extrem de bogat, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai momentului, împlineşte astăzi 40 de ani.

Ceremoniile realităţii: Coronavirus – un cutremur de 7,2 pe scara Richter

13 Martie, 2020 - 15:42
Civilizația și mentalitatea popoarelor se arată în întregul lor cu precădere în fața dezastrelor, dar și a marilor chemări de a fi împreună, de exemplu de ziua națională.

Solidaritate? Ce-i aia?

13 Martie, 2020 - 14:05
Au românii dreptul să se repatrieze oricând și de oriunde? Chiar și din "zone roșii"? Desigur! Dar au și obligația să se supună regulilor, în speță, carantinei. Și noi?

Opinie: Eșecul unei încoronări cu tâlc

13 Martie, 2020 - 10:06
Criza politică din România se acutizează. În contextul pandemiei și a unui posibil colaps economic e nevoie de leadership. Președintele Iohannis trebuie să găsească acum soluțiile necesare, crede Robert Schwartz.

Toate drumurile fug de la Roma

13 Martie, 2020 - 08:52
Pandemia de coronavirus a prins autoritățile nepregătite peste tot în lume. Cea mai mare diasporă românească oscilează între a sta solidară cu restul italienilor și a se ascunde în țară până trece valul.

MAE recomanda romanilor care sunt in Germania, Franta sau Spania sa se intoarca de urgenta in tara (Ziare.com)

12 Martie, 2020 - 17:00
MAE recomanda cetatenilor romani care se afla in scop turistic sau tranziteaza Spania, Franta si Germania sa ia in considerare scurtarea sederii si revenirea de urgenta in Romania.

Râuri furate - patrimoniu natural tratat cu indiferență

10 Martie, 2020 - 11:48
În România, patrimoniul natural este tratat de autorități cu o indiferență totală, la fel ca legislația de mediu. Râurile din Carpații de Curbură sunt grav amenințate de amenajarea hidroenergetică Siriu-Surduc.

Educatia Juridica ar putea fi introdusa in scoli, acum e momentul: Cum sa respecti reguli despre care nu stii ca exista? (Ziare.com)

7 Martie, 2020 - 09:50
Un tanar intra intr-o societate guvernata de aproape 10.000 de legi si ordonante fara sa aiba habar de "regulile" fundamentale care il pot proteja si pe care e obligat sa le respecte.

Ceremoniile realităţii: Sănătatea în sicriu

6 Martie, 2020 - 15:47
Aproape o treime din populația României merge la spital cu sufletul îndoit sau, în cazul unor afecțiuni grave, cu moartea la purtător.

Pagini