1 august 2021

„Aida”, „Coppelia” şi „La Traviata”, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vă aşteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu trei titluri celebre din repertoriul actual. Spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi, „Coppelia” de Leo Delibes şi „La Traviata” de Giuseppe Verdi sunt propunerile noastre pentru patru seri printre coregrafii de poveste şi acorduri muzicale.

Joi, 24 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Naţională Bucureşti prezintă spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul aduce în faţa publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos, demn de marile montări de operă tradiţionale. Plamen Kartalov şi scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reuşit să recreeze pe scenă cadre de inspiraţie istorică, să reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acţiunea operei lui Giuseppe Verdi.

Opera Naţională Bucureşti prezintă vineri, 25 iunie, şi sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 18:30, spectacolul de balet „Coppelia” de Leo Delibes. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodoraşcu. Având premiera la 25 mai 1870 la Teatrul Imperial de Operă din Paris, ideea poveştii a fost sugerată de Charles Nuitter, documentarist şi libretist de Operă. Nuitter şi Saint-Leon au scris povestea ca pe un basm încântător, cu final fericit pentru tânărul cuplu din sat, Swanilda şi Franz, care devin fascinaţi de excentricul Coppelius şi „fiica” sa, păpuşa Coppelia.

Duminică, 27 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Naţională Bucureşti prezintă publicului spectacolul cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi. La puitrul dirijoral se va afla maestrul David Miller în calitate de invitat. Prima reprezentaţie a operei la Bucureşti a avut loc în anul 1856, la câţiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneţia. Marie Duplessis a marcat existenţa unor artişti precum compozitorul Franz Liszt şi scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman „Dama cu camelii”. Giuseppe Verdi a folosit romanul drept sursă de inspiraţie pentru opera sa, „La Traviata”.

Biletele se pot achiziţiona de pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Pentru a ne bucura în siguranţă de fiecare spectacol, reprezentaţiile au fost adaptate, pentru a respecta normele oficiale în vigoare. Vă reamintim că purtarea măştii este obligatorie, se va respecta distanţarea socială, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentaţia, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naţionale Bucureşti vaccinarea şi testarea nu sunt obligatorii.