19 iunie 2021

Air France a primit permisiunea pentru un nou plan de zbor către Moscova

AVION AIR FRANCE
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Air France a primit permisiunea pentru un nou plan de zbor către Moscova
Zborurile vor fi efectuate ocolind spațiul aerian al Belarusului

Compania aeriană franceză, Air France, a primit permisiunea Federației Ruse pentru un nou plan de zbor pe ruta Paris-Moscova-Paris, ocolind spațiul aerian al Belarusului, începând din acest weekend.

„Da, avem permisiunea din acest weekend”, a spus o sursă din cadrul companiei, la Paris, răspunzând presei locale. În același timp, potrivit acestuia, zborurile „vor fi efectuate ocolind spațiul aerian al Belarusului”. Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat, de asemenea, că primul astfel de zbor a decolat în dimineața zilei de 29 mai de pe aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle.

Astfel, acest zbor a devenit primul după o pauză de trei zile. În aceste zile, pasagerii transportatorului aerian francez au fost transportați de compania aeriană rusă „Aeroflot”.

Air France a anulat zborurile de la Paris la Moscova miercuri, joi și vineri. Compania a explicat că zborurile au fost anulate din motive tehnice după ce partea rusă nu a aprobat un plan de zbor care ocolea spațiul aerian al Belarusului.

Compania aeriană franceză a suspendat zborurile peste spațiul aerian din Belarus pe baza recomandării Agenției Europene de Siguranță a Aviației în legătură cu decizia summitului UE, care a urmat incidentului cu aterizarea de urgență, din 23 mai, la Minsk, a avionului Compania irlandeze Ryanair.

Ciprian Pop