20 septembrie 2021

Ajutoare umanitare din rezerva Ministerului Sănătăţii, cu titlu gratuit, pentru Ucraina şi Republica Serbia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, 16 iunie a.c., Hotărârea Guvernului privind acordarea unor ajutoare umanitare din rezerva Ministerului Sănătăţii, cu titlu gratuit, pentru Ucraina şi Republica Serbia, precum şi acordarea unor servicii medicale, în conformitate cu prevederile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Prin acest act normativ se aprobă acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, respectiv pentru Republica Serbia în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar pentru Ucraina constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar pentru Republica Serbia în acordarea a 50.400 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, iar DSU, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

Totodată, a fost aprobată acordarea unor servicii medicale necesare pentru administrarea unui număr de 30 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania Johnson&Johnson, pentru ambasada Republicii Argentina din Bucureşti în vederea vaccinării a 30 de sportivi din echipa de rugby a Argentinei.