Publicat: 4 Decembrie, 2017 - 14:11

Prefectura Județului Maramureș a cerut Primăriei Petrova, în urma demersurilor Avocatului Poporului, acordarea unui ajutor bănesc necesar reparării unei case afectate de furtună       

Primăria Comunei Petrova a aprobat acordarea unui ajutor de urgență, în sumă de 2600 lei, în vederea refacerii unei locuințe distruse de calamități. Hotărârea Consiliului Local este urmarea cererii adresate de către Prefectura Județului Maramureș, după demersurile efectuate de către Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în 12 septembrie 2017, la propunerea Biroului Teritorial Cluj-Napoca, ca urmare a situației unei petente care, din cauza forței majore (o furtună puternică care a lovit casa acesteia), se afla la mila vecinilor, fiind lipsită de o casă în care să locuiască cu cei șase copii. Petenta s-a adresat atât primăriei, cât și instituției Prefectului Județului Maramureș, dar nu a fost primită în audiență.

În urma demersurilor efectuate de către Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Cluj-Napoca, Prefectura Județului Maramureș a comunicat, în 8 noiembrie 2017, că a luat act de situația prezentată, solicitând Comunei Petrova acordarea unui ajutor de urgență, în sumă de 2600 lei, în vederea refacerii locuinței distruse de calamități, anexând și hotărârea Consiliului Local Petrova, în care s-a aprobat suma solicitată.

Matei Vîrtosu                                                                        4 decembrie 2017      
Purtător de cuvânt
AVOCATUL POPORULUI