7 iulie 2022

Ajutor pentru familiile defavorizate din trei parohii prahovene

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În prima săptămână a postului mare voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naţionale au intensificat acţiunile filantropice. Sâmbătă, 12 martie 2022, voluntarii au venit în sprijinul a 30 de familii din parohiile prahovene Băltiţa, Zalhana şi Cocorăştii Grind.

DĂNUŢ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Naţionale, a declarat:
„Continuăm să sprijinim familiile aflate în dificultate din mediul rural. Este o nevoie deosebita de ajutor, deoarece au crescut foarte mult preţurile la alimentele de bază, oamenii se descurcă tot mai greu. Trăim într-adevăr vremuri grele, care ar trebui să ne unească, cei care avem posibilităţi mai mari, să venim în sprijinul acestor familii greu încercate.
Mai mult ca oricând, ar trebui să ne unim forţele şi să le sprijinim. Biserica Ortodoxă Română a fost permanent alături de aceste persoane, mai ales prin preoţii parohi care desfăşoară astfel de activităţi frecvent. Am întâlnit preoţi care au ridicat case pentru familiile aflate în dificultate, care au fost alături de bătrânii singuri prin oferirea de medicamente, dar şi prin faptul că i-a ajutat să ajungă chiar şi la spital când au avut nevoie, deoarece nu aveau posibilitatea să se deplaseze, iar spitalele, cunoaştem bine, sunt situate la distanţe considerabile faţă de sate. Este nevoie de această unitate a noastră de a transmite speranţă şi încredere că Dumnezeu nu ne lasă.”

Persoanele defavorizate au primit pachete cu produse alimentare de bază.

Pr. ANDREI BOGDAN CĂŢAN, Parohia Băltiţa, judeţul Prahova a menţionat: „Localnicii din Băltiţa au primit vizita voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale cu mare bucurie deoarece sunt multe familii în parohia noastră care au nevoie de orice ajutor. Sunt bătrâni singuri, copiii au fost nevoiţi să plece în străinătate să lucreze. De asemenea avem şi copii care au rămas cu un singur părinte deoarece celălalt părinte a decedat sau, la fel, este plecat în străinătate, la lucru, pentru a câştiga un bănuţ pentru familie.”

Acţiunea social-filantropică a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale face parte din campania „Implică-te! Împreună reuşim mai mult!”

Pr. CRISTIAN ANTON, Parohia Zalhana, judeţul Prahova a precizat: „Activitatea de astăzi este binevenită deoarece ajută familiile nevoiaşe din parohia Zalhana, aducând un strop de bucurie şi un strop de ajutor din punct de vedere material pentru pregătirea hranei celor care astăzi au primit aceste daruri.”

Pr. ION VRĂJITORU, Parohia Cocorăştii Grind, judeţul Prahova a spus: „Mulţumim Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului şi Sfântului Teodor Tiron a cărei sărbătoare astăzi am săvârşit-o în Sfânta Biserică şi care a fost desăvârşită de bunii voluntari de la Paraclisul Catedralei Naţionale care cu multă jertfelnicie, ca şi în alte localităţi şi sate din ţara noastră, au venit şi au bucurat inimile câtorva familii greu încercate de sărăcie, boală şi neputinţă”.

De la începutul anului 2022, voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au sprijinit, în cadrul acestei campanii, aproximativ 350 de familii din 28 de parohii ale judeţelor Ilfov şi Prahova.

Dănuţ Prună
Voluntar Coordonator – Paraclisul Catedralei Naţionale