17 septembrie 2021

Ajutorul umanitar din Mexic și Bolivia a sosit în Cuba

harta CUBA
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Expedierea, care a sosit mai târziu din Bolivia, conține 16,5 tone de alimente, 1 tonă de echipament de protecție și 2,5 tone de seringi. Mexicul a trimis peste 600 de tone de alimente

Mexicul a trimis peste 600 de tone de ajutor alimentar în Cuba, încărcătura a sosind vineri în portul Havana. Potrivit agenției de știri cubaneze, Prensa Latina, si un avion din Bolivia, cu o încărcătură umanitară, a aterizat și pe aeroportul Capitalei.

Ministrul comerțului exterior și al investițiilor externe din Cuba, Rodrigo Malmierca, care a primit ajutoarele în portul maritim, și-a exprimat recunoștința față de autoritățile și poporul din Mexic „pentru asistența de solidaritate care va fi acordată imediat familiilor cubaneze”.

Expedierea, care a sosit mai târziu din Bolivia, conține 16,5 tone de alimente, 1 tonă de echipament de protecție și 2,5 tone de seringi. Autoritățile republicii sud-americane au spus mai devreme că în zilele următoare vor trimite un alt avion cu ajutor umanitar în Havana.

Ajutorul din Rusia a ajuns, de asemenea, în Cuba, incluzand carne, făină, ulei de floarea soarelui și măști respiratorii.

Ciprian Pop