Publicat: 19 Octombrie, 2018 - 12:46
Share

Punctul de vedere al ALB Romania – Asociatia Societatilor Financiare cu privire la recentele modificari aduse de BNR la Regulamentul 17 referitor la gradul de indatorare:

“Modificarea regulamentului 17 era demult anuntata; de altfel, ALB a participat la consultarea initiata de BNR si am exprimat punctul de vedere al industriei.

Ca idee generala, salutam intentia reglementatorului de a lua masurile necesare incurajarii unei creditari responsabile si sustenabile.

Credem ca noul mecanism adoptat de catre BNR asigura o liniaritate a abordarii jucatorilor în piața și o simplificare a modului în care consumatorii înțeleg gradul lor maxim de îndatorare. Apreciem deschiderea BNR de a discuta cu industria și faptul ca o parte dintre propunerile noastre au fost luate în considerare. Avand în vedere informațiile publice care exista în piața, precum și propriile estimari ale BNR, consideram ca este probabil sa existe un impact asupra volumelor creditelor noi, acordate de catre membrii ALB, acesta diferind de la o companie la alta în funcție de specificitațile fiecareia și gradul de risc pe care erau dispuși sa și-l asume.”
 

Tag-uri Institutii: